Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Izaslanstvo predstavnika medija s područja Šibensko-kninske županije boravilo je u Makedoniji

Izaslanstvo predstavnika medija s područja Šibensko-kninske županije boravilo je u Makedoniji

 

 

Na poziv dopisnika Nove Makedonije, Saše Georgievskog  i glavne urednice Makedonskog glasa, Milene Georgievske, izaslanstvo novinara i urednika medija s područja Šibensko-kninske županije boravilo je u Makedoniji od 8. do 12. studenog 2013. godine na radnom posjetu.

Ovom medijskom i kulturnom približavanju Hrvatske i Makedonije priključila se tako radna skupina šibenskih novinara u kojoj su Davorka Blažević, Ksenija Bilan, Sanja Jurišić, Krešimir Gulin i Goran Šimac. Tijekom četverodnevnog posjeta novinari su boravili u Vevčanima i Ohridu, gdje su bili gosti gradonačelnika Cvetomira Ugrinovskog i Nikole Bakračeskog, a zatim su posjetili Skopje gdje su bili gosti Nove Makedonije. Tijekom ove medijske turneje hrvatski novinari susreli su se s predstavnicima lokalne samouprave, zatim s  upravom "Ohridskog  ljeta",manifestacije na kojoj redovito sudjeluju i hrvatski umjetnici, a upoznali  su se i s projektima o zaštiti Ohridskog jezera, Drimsko-jadranskog bazena i prekograničnoj suradnji. U Strugi su posjetili spomen kuću braće Miladinova koji imaju neraskidivu vezu s biskupom J.J. Štrosmajerom.

U Skoplju su se također susreli s hrvatskim veleposlanikom Zlatkom Kramarićem i Zajednicom hrvatskih građana u Makedoniji gdje je održani okrugli stol (novinarska radionica) s urednicima Nove Makedonije.  Hrvatsko izaslanstvo  urednika i novinara posjetili su i tikvešku regiju i najmoderniju europsku vinariju "Stobi", gdje su se upoznali s najnovijim tehnološkim inovacijama u vinarstvu.

S posjetom su upoznati i predsjednik dr. Ivo Josipović, kao i njegov prethodnik, Stjepan Mesić, koji su iskreno podržali i pozdravili ovu inicijativu te poželjeli hrvatskim novinarima uspješan boravak u Makedoniji.

  Objavljeno: 14.11.2013, 13:17h