Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Izgradnjom sustava odvodnje otpadnih voda ostvarit će se preduvjeti urbanog uređenja JI dijela Šibenika

Izgradnjom sustava odvodnje otpadnih voda ostvarit će se preduvjeti urbanog uređenja JI dijela Šibenika

 

 

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić i direktor Vodovoda i odvodnje d.o.o.Šibenik, Miho Mioč, obišli u jutros gradilište na kojem su u tijeku radovi na projektu izgradnje sustava odvodnje otpadnih voda jugoistočnog dijela grada Šibenika.

"Radovi teku prema planu i do danas je realizirano  cca 60 % ugovorenih radova. Početak rujna 2016.g. planirani je rok završetka radova koji su preduvjet za spajanje Brodarice, Krapnja i Jadrtovca na sustav odvodnje.“, kazao je direktor Vodovoda i odvodnje d.o.o. Miho Mioč, dodavši da će radovi obuhvatiti i uređenje komunalne infrastrukture na ovom prostoru gdje su zadnji put prometnice asfaltirane 1992.g.

„Mješoviti kolektor 'Dalmare'-c.s.'Mandalina', crpne stanice 'Ražine' i tlačni cjevovodi do uređaja su u cijelosti izgrađeni, obavljeni su tehnički pregledi i ishodovane uporabne dozvole. Trenutno se izvode radovi na spoju poslovne zone 'Podi' te u naseljima Ražine,  Ražine Donje i Podsolarsko. ", rekao je tehnički direktor Vodovoda i odvodnje d.o.o. Željko Štrkalj.

„ Završetkom radova na potezu Ražine i Ražine Donje započinje komunalno uređenje ovog prostora, što će obuhvatiti izgled ulica, nogostupe, javnu rasvjetu i sve ono što jedno gradsko naselje podrazumijeva. Otvara se i put realizacije komunalne infrastrukture u Brodarici, gdje su stanovnici često s razumljivim nepovjerenjem doživljavali najave i planove koji se ovim projektom ostvaruju. Uređenjem plaže Rezalište za koju smo osigurali sredstva u proračunu za narednu godinu te spojem sa  zonom Podsolarsko ovaj prostor će konačno dobiti urbani izgled kakav zaslužuje.“, rekao je gradonačelnik Željko Burić.

Od 2010. godine Vodovod i odvodnja d.o.o. Šibenik sustavno radi na pripremi i izgradnji sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda, te poboljšanja vodoopskrbnog sustava aglomeracije Šibenik.

Realizacija ovog plana zamišljena je kroz dvije projektne faze:

I. FAZA podrazumijeva izgradnju kanalizacijskog sustava naselja Ražine Donje i Ražine i Podsolarskog, spajanje poslovne zone Podi na gradski kanalizacijski sustav, izgradnju centralne crpne stanice 'Ražine', izgradnju tlačnih cjevovoda do uređaja za pročišćavanje otpadnih voda te izgradnju mješovitog kanalizacijskog kolektora 'Dalmare'-c.s.'Mandalina'. izgradnja ovog dijela sustava odvija se prema odluci Vlade RH, po Ugovoru o kreditu koji je Vodovod Šibenik sklopio s EBRD-om na iznos od 10 milijuna eura.

II. FAZA podrazumijeva izgradnju II faze Uređaja za pročišćavanje otpadnih voda (biološko pročišćavanje) te zbrinjavanje mulja nastalog nakon biološkog pročišćavanja, kao i izgradnju  kanalizacijskog sustava  naselja Brodarica, Krapanj, Jadrtovac i Zablaće. Ukupna vrijednost svih objekata II faze procjenjuje se na 283 milijuna kn i u cijelosti se aplicira za sufinanciranje sredstvima strukturnih fondova EU.

  Objavljeno: 05.11.2015, 10:16h