Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Izgubljeni u zemlji čudesa Ane Schaub

Izgubljeni u zemlji čudesa Ane Schaub

 

 

U petak 14. rujna s početkom u 19 sati u Studentskom centru na Šubićevcu bit će otvorena izložba autorice Ane Schaub Izgubljeni u Zemlji čudesa.

 

Ideja izložbe 'Izgubljeni u zemlji čudesa', interpretira jedan fenomen spektakla, američke super

junake, kroz strah od njihovih ciljanih korisnika i pasivnih konzumenata - djece. S druge strani istoj djeci i ostalim posjetiocima izložbe omogućuje se možda po prvi put interakcija sa junacima i aktivni  dijalog. Sami super junaci strašno se boje, pogotovo u okruženju stvarne i naslikane djece, te gube svoje nadljudske superiorne kvalitete fiktivnih likova. Jednostavno rečeno, postaju mala preplašena djeca.

U posebnom dijelu galerije izložen je drugi projekt zasnovan na super junacima i njihovoj interpretaciji, dio priče o Wonder Woman i njezinom lutanju. Kao američka fiktivna junakinja nadljudskih sposobnosti, Wonder Woman ima pregršt problema snalazeći se u okruženju knjige Alisa u zemlji čudesa. Zamjenjujući malu djevojčicu Alisu, ta nadljudski moćna, seksualizirana iz-dizajnirana žena traži svoj identitet i istinu o sebi unutar Zemlje čudesa. Natpisi sa roditeljskim izjavama i stereotipima samo su dio putokaza i stranputica prema samospoznaji

  Objavljeno: 11.09.2012, 11:57h