Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Izložba “Alix Senator” u šibenskoj knjižnici

Izložba “Alix Senator” u šibenskoj knjižnici

 

 

 Na prvom katu Knjižnice predstavlja se Francuski institut u Zagrebu, izložbom posvećenom vrlo popularnom stripu Alix senator, u povodu objavljivanja hrvatskog izdanja njegova 3. (Urota grabljivica) i 4. (Demoni Sparte) sveska. Izložba je ostvarena u suradnji s hrvatskim nakladnikom Bookglobe.  


Izložba, koju možete pogledati od 21. ožujka do 4. travnja, uvodi nas, kroz trideset strip-tabli formata 50 x 65 cm, u grafički svijet toga pustolovno-povijesnog francuskog serijala (naklada Casterman).

 

Strip, koji su osmislili Valérie Mangin i Thierry Démarez, prikazuje život senatora Alixa za vrijeme vladavine cara Augusta, u 12. godini prije Krista u Rimu. Tijekom teškog razdoblja oporavka od stogodišnjeg građanskog rata, junak je stalno podvojen između potrebe da zaštiti svoju obitelj i svojih starih pustolovnih navika, koje mogu ugroziti njegov život i živote onih koje voli.

 

 

Table su predstavljene bez teksta pa se dijalozi mogu slobodno izmisliti prije uranjanja u u čitanje toga uzbudljivog stripa, koji je odsad dostupan i u šibenskoj gradskoj knjižnici.

  Objavljeno: 21.03.2019, 08:47h