Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Izložba Danice Šarić

Izložba Danice Šarić

 

 

U utorak, 05. ožujka, u Udruzi Škart pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Živana Podrug otvorit će prvu samostalnu izložbu u decoupage tehnici Danica Šarić.

 

Ova umjetnost se pojavila u Europi u kasnom sedamnaestom stoljeću imitirati laka roba uvezena iz Dalekog istoka. Venecijanski majstori, stolari i lakovi koristiti ovu tehniku da bi namještaj ukrašen orijentalnim slike, vrlo moderan u to vrijeme, a zvali su to umjetnost "Lakovi siromašan" ili lak za razlikovanje krivotvorenih predmeta uređene s ovom tehnikom, predmeti ukrašeni "Hairspray venecijanski", ili slikano a zatim lakirane. Nepotrebno je reći, loša boja je puno jeftiniji od laka venecijanskih zašto je bio tako uspješan.

 

Danica Šarić decoupageom se počela baviti prije 4 godine. Ulaskom u svijet decoupagea, sama autorica tvrdi, da su joj se otvorila još jedna nova vrata kreativnosti i pomalo su se njezini interesi proširili i počeli ostvarivati neki davni snovi i zamisli tako da je počela i sa izradom stolnih svjetiljki, slikanjem jednom starom tehnikom,izradom ogrlica od tkanine i recikliranog nakita.

 

Njena kreativnost se najvjerojatnije rodila iz njene pjesničke duše, jer Danica piše poeziju i ima na desetke napisanih pjesama koje čekaju svoje vrijeme za objavu. Na svojoj prvoj izložbi će se predstaviti s njih nekoliko koje su autorici najviše prirasle srcu i koje je u nekim stihovima i opisuju

  Objavljeno: 01.03.2013, 13:31h