Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Izložba Duje Kodžomana 'Bolest suvremene mode'

Izložba Duje Kodžomana 'Bolest suvremene mode'

 

 

 

U ponedjeljak 1. kolovoza u 21 h održat će se otvorenje izložbe „The illness of contemporary fashion“, netom diplomiranog modnog dizajnera Duje Kodžomana, u Galeriji svetog Krševana.

 

Radovi na izložbi predstavljaju presjek dvogodišnjeg rada na diplomskom studiju u okviru nastave modni dizajn. Naziv izložbe proizašao je iz činjenice da je predmet interesa i problemski zadatak kojeg si autora postavlja u tri projekta povezan s bolešću. Iako konceptualno posve različiti projekti, zajedno svjedoče o jasno definiranoj modnoj profilaciji autora. 
Riječ je o izložbi modnog dizajna sa zanimljivim rasponom medija: od filma i modne fotografije, preko odjevnih artefakata, do ljudskog tijela izjednačenog s izložbenim eksponatom.
Izložbu je moguće pogledati do 13. kolovoza, svakim danom osim nedjelje, od 9 do 12 sati i od 20 do 22 sata.

 

"... Izmučeno, traumatizirano tijelo rezultat je suvremene mode i iako se može zaključiti kako se dolazi do svojevrsnog kraja mode, tijelo i dalje preživljava. Putem tragova povijesti suvremena moda nalazi svoj identitet i Kodžoman to razumije te na taj način prezentira svoju ideju ovog rascjepa. Ipak suvremena se moda ne objašnjava iz slike jer joj slike nisu potrebne, potrebno joj je tijelo. Tijelo se samouništava i nema drugog izbora. Raspad društvene forme mode, rušenje pojma ljepote i apokalipsa tijela, ono su što određuje rad Duje Kodžomana."
- iz predgovora Petre Krpan

 

RADNO VRIJEME GALERIJE: svaki dan (osim nedjelje) 8-12 i 20-22 sata

  Objavljeno: 01.08.2016, 09:41h