Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Izložba fotografija Davora Šarića i Rina Efendića

Izložba fotografija Davora Šarića i Rina Efendića

 

 

U ponedjeljak, 4. lipnja u 20.30 sati u Galeriji svetog Kreševana bit će otvorena izložba fotografija Davora Šarića i Rina Efendića. Izložba se može razgledati do 16. lipnja i to ujutro od 10-13sati i popodne od 18-20 sati.

Davor Šarić rođen je 19. prosinca 1961. u Šibeniku. U Splitu završava Srednju školu za primijenjenu umjetnost (Odjel fotografije). Na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu diplomira 1986. godine (Odsjek filmskog snimanja). Aktivno se bavi fotografijom i primijenjenom grafikom, snimanjem igranih i dokumentarnih filmova. 

Od 1989. u Šibeniku postavlja veće gradske izložbene projekte (Faust Vrančić, Slava ženska). Likovno oprema različite izdavačke projekte. Radi kao snimatelj i redatelj. 1994. godine sudjeluje u pokretanju tvrtke Digital film d.o.o.Šibenik za filmsku i video produkciju gdje je i danas zaposlen. Član je ULUPUH-a od 2007. godine. Sudjelovao je na niz samostalnih i skupnih izložaba.

Rino Efendić je rođen 1961. u Sinju. Studirao je kameru na Akademiji Dramske Umjetnosti u Zagrebu, kao i povijest umjetnosti i etnologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Vodio Malu školu fotografije u OPUS-u u Splitu, kao i Malu školu fotografije u klubu Otok u Dubrovniku. Od 2006. Član udruge za suvremenu umjetnost Kvart. Njegove fotografije u kolekciji su Galerije umjetnina Spl. 

  Objavljeno: 01.06.2012, 09:00h