Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Izložba fotografija „Krka korakom“ u povodu Svjetskog dana voda

Izložba fotografija „Krka korakom“ u povodu Svjetskog dana voda

 

 

U povodu obilježavanja Svjetskog dana voda, Foto klub Šibenik i Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ organiziraju izložbu fotografija „Krka korakom“. Izložba će biti otvorena u petak, 20. ožujka 2015. u 19h u galeriji Gradske knjižnice „Juraj Šižgorić“ u Šibeniku, a svi zainteresirani mogu je pogledati do 30. ožujka 2015. Foto klub Šibenik već se tradicionalno uključuje u obilježavanje Svjetskog dana voda, a ove je godine riječ o izložbi 27 fotografija snimljenih sa staza i vidikovaca u Nacionalnom parku „Krka“.

Poučno-pješačke staze i vidikovci Nacionalnog parka „Krka“ omogućuju istinski doživljaj, svim osjetilima, prirode i njezinih očaravajućih krajolika, neposredan uvid u bogatstvo flore i faune vodenih i kopnenih staništa. Opremljeni su edukativnim tablama s detaljnim informacijama o biljnom i životinjskom svijetu Parka i o kulturnim i povijesnim znamenitostima na njegovu području, kako bi, vizualni ugođaj ljepote pejsaža, upotpunili i novim znanjima o zanimljivostima Parka.

Staze Nacionalnog parka oplemenit će oko i dušu svakog čovjeka koji njima prođe, bilo da vode preko razigranih sedrenih barijera ili uz mirni tok rijeke, niz strme padine kanjona ili kroz pitome drage. Ostavit će u trajnom sjećanju prizore rijeke dok je budi izlazeće sunce iznad Svilaje, igru sjena koje se od jutra skrivaju u kanjonu i žustrinu Krke koja se opire uspavljujućem rumenilu dana na izmaku. Šetnja stazama i drvenim mostićima uz splet vodenica, ili putevima kojima su nekad prolazili lugari i težaci, šetnja je kroz sva minula vremena rijeke Krke. Njezine su špilje pružale utočište, obale stoljećima bile izvor života ovog krškog kraja a visoke klisure nad njima kamen temeljac za snažne hrvatske srednjovjekovne utvrde.

Šetnja uz Krku pružit će istinski doživljaj tisućljetnog suživota prirode i čovjeka, surovog krša i životne vode, kontrasta koji se sjedinjuju u skladnu cjelinu koja će svakog posjetitelja natjerati da zastane, udahne, otvori i oči i dušu, uhvati trenutak i podijeli ga s drugima.

  Objavljeno: 20.03.2015, 07:57h