Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Izložba fotografija "Kalama, skalama i butama"

Izložba fotografija "Kalama, skalama i butama"

 

 

Sutra, 20. studenog u  20 sati u Caffe baru  Domald bit će otvorena izložba fotografija starog Šibenika – posvećena Milivoju Zeniću „ Kalama, skalama i butama“ autora Željka Krnčevića. Organizator je Foto klub Šibenik.

Milivoj Zenić bio je dugogodišnji ravnatelj Gradske knjižnice “Juraj Šižgorić”. Pokrenuo je nakladničku djelatnost Knjižnice, koja do sada broje više od stotinu izdanja. Kao urednik niza Bašćina objavio je osamnaest knjiga s djelima šibenskih humanista i franjevačkih pisaca šibenskoga kraja. Organizirao simpozije o hrvatskim poglavito šibenskim humanistima, rezultat čega su vrijedni znanstveni zbornici te simpozije o glazbenom životu starog Šibenika u kontekstu nasljeđa Nakićevih orgulja. Bio je jedan od pokretača i stalno angažiranih kulturnih radnika u svim bitnim kulturnim zbivanjima Šibenika posljednjih desetljeća. Autor je knjiga "U pohvalu od grada Šibenika: Pisana riječ od najstarijih vremena do danas", „Kalama, skalama i butama“, kao i  vodiča "Šibenska katedrala".

Autor fotografija posvećenih Milivoju Zeniću  je  Željko Krnčević, dugogodišnji član Fotokluba Šibenik, i priznati majstor amaterske fotografije. Njegovi radovi prihvaćeni su na više od 30 međunarodnih izložbi, dobitnik je brojnih nagrada i priznanja na foto natječajima.

Samostalno je  izlagao u nekoliko navrata, s izrazito humanitarnim i plemenitim ciljem.

  Objavljeno: 19.11.2012, 08:28h