Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Izložba fotografija "Tebe Boga hvalimo" Željka Krnčevića i Ive Kronje

Izložba fotografija "Tebe Boga hvalimo" Željka Krnčevića i Ive Kronje

 

 

U ponedjeljak, 14. travnja, u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića, u sklopu Dana kršćanske kulture, bit će otvorena izložba fotografija "Tebe Boga hvalimo" Željka Krnčevića i Ive Kronje.

Otvorenje u 19.30 sati.

 

Dani kršćanske kulture uključuju izložbe, koncerte, tribine, okrugle stolove, predstavljanja knjiga i nosača zvuka, kazališne predstave, filmske projekcije itd., koji zajedno čine višednevni nezaobilazni kulturni i društveni događaj prepoznatljivog identiteta.

Međunarodna manifestacija Dani kršćanske kulture prvi put se održala 2005. godine u Splitu i otada je postala prepoznatljiv sadržaj koji predstavlja značajan doprinos kulturnom bogatstvu i raznolikosti u hrvatskom društvu.

 

 

Ciljevi Manifestacije su, s jedne strane, ukazati na bogatstvo tradicije koju baštinimo i pokazati zašto se europska kultura u svojoj najdubljoj matrici može nazvati kršćanskom te uputiti na djela i osobe bez kojih je ona nezamisliva. S druge strane, Manifestacija želi otvoriti prostor suvremenim autorima, onima koji osluškuju vrijeme u kojemu živimo i koji na različitim područjima kulturnog i umjetničkog djelovanja stvaraju nadahnuti kršćanskom vizijom svijeta i stvarnosti.

  Objavljeno: 11.04.2014, 07:56h