Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Izložba „ Istanbul u crvenom i plavom“ umjetnice Duygu Serin otvorit će Dane turske kulture u Šibeniku

Izložba „ Istanbul u crvenom i plavom“ umjetnice Duygu Serin otvorit će Dane turske kulture u Šibeniku

 

 

 

Izložbom mlade turske ilustratorice i slikarice Duygu Serin „ Istanbul u crvenom i plavom“  večeras se u Muzeju grada Šibenika otvaraju IV. Dani turske kulture u Šibeniku.

Do 27. veljače poklonici turske umjetnosti imat će priliku pogledati niz zanimljivih sadržaja. Projekcije igranih filmova održat će se u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića 10., 17. i 24. veljače s početkom u 18 sati.

Svojevrsni vrhunac manifestacije bit će klavirski koncert maestra Ivana Horvatića u foajeu  šibenskoga HNK-a, pod nazivom “Alla Turca”, a održat će se u subotu 13. veljače.

U subotu, 27. veljače u Muzeju Grada Šibenika bit će predstavljena knjiga Tragovi osmanske baštine u Hrvatskoj, dok će istoga dana  u večernjim satima, u D-Resortu u Mandalini, biti upriličena Večer turske kulture i gastronomije.

Dane turske kulture u Šibeniku organizira Hrvatsko-turska udruga prijateljstva, pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Republike Turske u Zagrebu, Šibensko- kninske županije, Grada Šibenika i Yunus Emre Instituta, te uz financijsku potporu Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH.

 

  Objavljeno: 09.02.2016, 09:26h