Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Izložba prvog izdanja Francuske enciklopedije u povodu Mjeseca hrvatske knjige

Izložba prvog izdanja Francuske enciklopedije u povodu Mjeseca hrvatske knjige

 

 

Od 15. listopada do 15. studenoga održava se Mjesec hrvatske knjige, manifestacija koja, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, već više od dva desetljeća uspješno promiče knjigu i čitanje.

 

Manifestaciju organiziraju Knjižnice grada Zagreba. Ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige posvećen je enciklopedistici a provodi se pod geslom „Sve na jednom mjestu“.

Šibenska knjižnica tim povodom priredila je bogat program, koji uključuje predstavljanje knjiga, radionice, izložbe itd.

 

Prvo je na redu izložba koja će biti otvorena u ponedjeljak, 16. listopada u 11 sati na prvome katu Knjižnice na kojoj će biti izloženo kompletno prvo izdanje najpoznatije među europskim enciklopedijama, glasovite Francuske enciklopedije iz 1751.–1765., koje se čuva u knjižnici samostana sv. Frane u Šibeniku. Prvo izdanje te kultne i paradigmatske enciklopedije vrlo je rijetko a primjerak iz Sv. Frane jedini je u Hrvatskoj! Izložbu organiziraju Samostan sv. Frane i Knjižnica a publici će se prigodnim riječima obratiti Vilijam Lakić, ravnatelj Knjižnice, fra Ivan Bradarić, gvardijan Sv. Frane, i Karmen Krnčević, viši knjižničar.

 

 

  Objavljeno: 13.10.2017, 14:44h