Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Izložba "Deset godina Gimnastičarskog kluba Dišpet"

Izložba "Deset godina Gimnastičarskog kluba Dišpet"

 

 

U ponedjeljak, 04. studenog u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića u organizaciji Gimnastičarskog kluba Dišpet, bit će otvorena izložba "Deset godina kluba ". Otvorenje je u 17 sati. 

 

Gimnastički Klub "Dišpet" osnovan je 12.11.2003.godine.

Ciljevi koje je GK "Dišpet" u samom startu sebi zacrtao su: ostvariti kvalitetne uvjete treniranja, neprestano stručno napredovanje, omasovljenje gimnastičkog sporta u Šibeniku, formuliranje gimnastike kao bazičnog sporta, ostvarivanje vrhunskih rezultata na natjecanjima, prepoznatljivost u gimnastičkom svijetu i lokalnoj zajednici i djeca – oni zbog kojih se sve i pokreće.

Od osnutka do danas, rad s djecom organiziran je u slijedeće grupe, prema dobi, sposobnostima i napretku:

-              gimnastički vrtić

-              škola gimnastike

-              muška sportska gimnastika - natjecateljska

-              ženska sportska gimnastika - natjecateljska

-              ritmička gimnastika početnice

-              ritmička gimnastika – natjecateljska

2005.g. je godina kada je nakon dugog vremenskog perioda, više od 15 godina, ponovno startala ženska sportska gimnastika u Šibeniku.

 

Gimnastika je jedan od osnovnih olimpijskih sportova. Gimnastika je sport koji je već jako dugo zapostavljen u vrtićima i školama, a idealna je baza za kasnije bavljenje bilo kojim drugim sportom. Svjestan tih činjenica, GK "Dišpet-u" je pokrenuo razne oblike suradnje s šibenskim vrtićima i školama - od održavanja treninga do prezentacije gimnastike. U cilju popularizacije gimnastike, učestvuju u nizu manifestacija u gradu – maškare, Božićne čarolije, srednjovjekovni sajam i dr. Osobito se ponose "Gimnastičkim show-om" koji organiziraju u okviru pratećeg programa Međunarodnog dječjeg festivala. 

  Objavljeno: 31.10.2013, 09:12h