Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Izložba "Prijatelj suhozida"

Izložba "Prijatelj suhozida"

 

 

Muzej Grada Šibenika svoju izložbu "Prijatelj suhozida" 10. kolovoza 2017. u 10h otvara na Kapriju. Izložba i njen likovni natječaj su nastali u suradnji s LAG "More 249", a njen kaprijski prostor je Mjesni odbor po prvi put uredio za buduće izložbene svrhe. Zajedno s LAG-om i Muzejom cilj im je čitavu kuću namijeniti živoj baštini, s izložbenim prostorom na katu i minidestilerijom i obradom maslinovog ulja u prizemlju.

 

Izložba je sastavljena od većeg dijela fotografija g. Boška Fržopa koje je na temu suhozida snimao od 1963. godine. Didaktički je popraćena modelom bunje (kaprijske "kujice", kućice) maketara Borka Čelara koja se za vrijeme šibenske otvorenosti izložbe u prosjeku gradila triput dnevno.

 

Na otvaranju izložbe "Prijatelj suhozida" će se uručiti istoimena ovogodišnja nagrada najvećem prijavitelju obnovljenih suhozida za novi poticaj koje je Ministarstvo poljoprivrede otvorilo u tu svrhu. To je g. Marinko Orlić iz Drage Bašćanske na Krku, ovčaru koji je za poticaj prijavio 22 kilometra obnovljenih suhozida. Ova se dužina gotovo poklapa s ukupnom dužinom svih suhozida na kaprijskom školju Baljenac, svojevrsnom amblemu izložbe, čiji je internetski video od otvaranja izložbe do danas vidjelo 40 000 ljudi.

 

Brzobrodska linija za Kaprije isplovljava u 9h a u gradu je nazad u 14h. Izložba se na Kapriju otvara u 10h i bit će svakodnevno otvorena do početka školske godine.

  Objavljeno: 09.08.2017, 14:37h