Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Izložba "Prijatelji mora"

Izložba "Prijatelji mora"

 

 

TZ grada Šibenika u suradnji sa udrugom Livingstone organizira veliku izložbu „Prijatelji mora“ – ove godine pod nazivom „Kao nekad“ na šibenskoj rivi od 20. do 27. srpnja ove godine.

 

Izložba iz ciklusa „Prijatelji mora“ 2018. godine na 60 velikih formata predstavlja niz fotografskih zapisa nastalih zadnjih desetljeća, ali u ambijentu zlatnih godina fine art fotografije 50-ih.

 

Posebnost izloženih vizuala je u tome što su autori koristili estetiku zlatnog doba fine art fotografije u nastojanju da nas uz ritam mirnog i pitomog okruženja vrate u emotivni balans.

 

Riječka udruga Livingstone i tvrtka Astoria, osmislili su 2009. godine nacionalnu kulturološko -turističku kampanju „Prijatelji mora“.

 

Cilj je svake godine izložbama fotografija velikih formata na otvorenom, u 12 hrvatskih gradova tijekom ljetnih mjeseci, hrvatskoj javnosti i svim posjetiteljima, skrenuti  pozornost na ulogu fotografije u medijskoj kulturi te društvenu odgovornost i stalnu vrijednost promicanja ekologije i očuvanja Jadranskoga mora.

 

Nakon triologija s temama podmorja, površine mora i mediteranskih eseja,povijesnih serijala s početka stoljeća, te 50-ih i 60-tih, deveta godina donosi svojevrsni omaž zlatnom dobu fine art fotografije ali s motivima današnjeg Jadrana.

 

 

 


 

 

 

 

 

  Objavljeno: 19.07.2018, 11:18h