Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Izložba skulptura Saše Jantoleka

Izložba skulptura Saše Jantoleka

 

 

U ponedjeljak, 24.lipnja, u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić bit će otvorena izložba skulptura Saše Jantoleka i knjigoskulptura Hrvatski gradovi. Otvorenje u 10 sati.

 

Saša Jantolek rođen je  24. siječnja 1968. godine u Rijeci. Sa samostalnim umjetničkim radom započeo 1990. godine. Od tada do sada ostvario je nekoliko samostalnih i skupnih izložbi. Član je HDLU Rijeka i HDLU Istre. Umjetničku je karijeru počeo baveći se stripom. Imao je dvadesetak godina i bio iznimno ponosan što su mu stripovi objavljeni u »Patku« i ljubljanskom »Striburgeru«.

 

 

Umjetničko djelovanje Saše Jantoleka obuhvaća strip, crtež, slike, instalacije, objekte, ironične konceptualne ili „stvarne“ pusteve (pokladne lutke), poetske ilustracije, lutke, pri čemu je konstanta njegovog umjetničkog izražavanja integracija slikarskog i kiparskog, humorističnog, maštovitog i lucidnog, poetskog i grotesknog. Posuđujući fragmente različitih umjetničkih stilova, tehnika i postupaka – na tragu dječjeg izraza, mediteranske senzibilnosti, neo-ekspresionizma, ludizma, autsider arta, art bruta – kroz svoj je rad ostvario karakterističan stil i estetiku koju danas prepoznaje sve šira publika.

 

 

  Objavljeno: 21.06.2013, 08:49h