Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Izložba skulptura Tomislava Šalova

Izložba skulptura Tomislava Šalova

 

 

Danas, 4. travnja u Galeriji sv. Krševana u 20 sati bit će otvorena izložba skulptura Tomislava Šalova. Izložba je otvorena do 21. travnja od 10 – 13 sati i od 18 – 20 sati.

Tomislav Šalov rođen je 1974. godine u Trogiru. Nakon završene ugostiteljske škole u Trogiru upisuje Klesarsku školu na Braču. Studira na Akademiji likovnih umjetnosti u Splitu, smjer kiparstvo, Student je treće godine diplomskog studija u klasi profesora Kuzme Kovačića.

„Kipovi Tomislava Šalova su najčešće izvijeni tako da u svoju okolinu unose valovite ritmove. Kipovi su apstraktni no asocijativni. Potiču interpretacije i projekcije. Nekog će podsjetiti na oblike riba, nekog drugog na ptičurine ili možda na okamine. Onako rustični ali ne i bez brižnih intervencija kipovi su izdvojeni i dorađeni komadi prirode. Doživljaj naravno ovisi o samom promatraču. Možemo se osjećati jačima u dodiru s kamenom - materijom koja nam stvara dojam (iluziju?) postojanosti. Iz kamenja se napajamo energijom. Dopunsku fizičku i duhovnu energiju unio je i kipar. Promatrači nujne naravi moći će meditirati kako ni kamenje nije lišeno mijena koja nanosi vrijeme no i taj se fenomen može doživjeti kao stalno obogaćivanje znakovima i zračenjima koje valja gonetati. Kipovi nisu uvijek hrapavih ploha. Poneki su klesani tako da se doimaju poput mekog runa pa osjećamo potrebu da ih dodirnemo. U svakom slučaju kipove Tomislava Šalova ugodno je imati u blizini.“ Ivo Babić

  Objavljeno: 04.04.2012, 00:00h