Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Izložba u Veteranskom centru, vijenci i svijeće na Kvanju, komemoracija kod spomenika hrvatskim braniteljima na Baldekinu

Izložba u Veteranskom centru, vijenci i svijeće na Kvanju, komemoracija kod spomenika hrvatskim braniteljima na Baldekinu

 

 

U sklopu programa obilježavanja 30. obljetnice rujanskog ratnog podviga, u prostoru Veteranskog centra Šibenik danas u 15.30 sati otvorena je izložba ratnih fotografija pod nazivom "Dani ponosa i slave" kojom je ujedno označen završetak građevinskih radova na tom velebnom objektu, prvom veteranskom centru u Republici Hrvatskoj. Uz gradonačelnika Šibenika Željka Burića i župana Šibensko-kninske županije Marka Jelića te Mladena Eraka, predsjednika HVIDRA-e Šibensko-kninske županije i Marijanu Klisović, višu kustosicu u Muzeju grada Šibenika prisutne na otvorenju izložbe pozdravio je i potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Program je nastavljen u 17 sati polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća pred Središnjim križem na gradskom groblju Kvanj u spomen na sve hrvatske branitelje koji su položili život za Domovinu. Uslijedila je komemoracija kod Spomen obilježja smrtno stradalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata na Baldekinu gdje su pročitana sva imena poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja sa šibenskog područja u Domovinskom ratu. Sudionici su se potom u mimohodu branitelja uputili Ulicom Stjepana Radića do Poljane, potom kroz staru gradsku jezgru preko Gorice do Tvrđave sv. Mihovila.

Program obilježavanja 30. obljetnice bitke za Šibenik u rujnu 1991. godine završit će Svečanom akademijom "Hrvatska se Šibenikom diči" koja će na Tvrđavi sv. Mihovila započeti u 19.30 sati, a svojim izvedbama uveličat će je Šibensko pjevačko društvo "Kolo" i klapa "Sveti Juraj", uz pratnju Orkestra Hrvatske ratne mornarice.

  Objavljeno: 22.09.2021, 19:33h