Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Izmjene generalne planske dokumentacije potaknut će razvoj Šibenika

Izmjene generalne planske dokumentacije potaknut će razvoj Šibenika

 

 

Gradski vijećnici dali su zeleno svjetlo i Prijedlogu odluke  o izradi cjelovitih Izmjena i Dopuna Generalnog urbanističkog plana grada Šibenika. Važeći GUP grada izrađen je 1988. zastarjelom tehnologijom i na kartografskoj podlozi iz 70-ih godina te je neprimjeren današnjoj tehnologiji izrade. Također, zbog izmjena zakonske regulative potrebno je uskladiti i tekstualni dio plana. Izmjene GUP-a podržavat će  zahvate gospodarskog razvitka industrije, građevinarstva, obrta, prometa, turizma, rekreacije, usluga i slično, ali takve koji će se uklopiti u prirodni ambijent  prema načelima održivog razvitka.

„Nema projekta  koji smo najavljivali, a da nije u nekoj od faza rada, nove smo započeli, a stare nastavljamo“- kazao je gradonačelnik Željko Burić na današnjoj sjednici Gradskog vijeća izlažući Izvješće o radu gradonačelnika za polugodišnje razdoblje. Pregovori u osnivanju sveučilišta, izrada Generalnog urbanističkog plana, tvrđava sv. Mihovila, Importanne, hotel u Mandalini, kolektor, eskalator u dvostrukim bedemima, Športsko-rekreacijski centar Banj, Program društveno poticane stanogradnje, gat Vrulje neki su od šibenskih projekata koje gradska vlast planira realizirati.

Među ostalim točkama dnevnog reda prihvaćen je prijedlog Odluke o izradi Urbanističkog plana Uređenja zone ugostiteljsko- turističke namjene Jadrija, kao i prijedlog Odluke o pokretanju postupka  stavljanja izvan snage dijela provedbenog urbanističkog plana stambenog naselja Meterize, a vezano uz Program društveno poticane stanogradnje. Komunalne poslove održavanja javnih površina na prostoru grada Šibenika obavljat će tvrtka Dva Marka,  dok će Ceste Šibenik  obavljati komunalne poslove održavanja nerazvrstanih cesta na području Grada.

Gradski vijećnici prihvatili su i Prijedlog odluke o ostvarivanju prava na novčanu pomoć roditeljima za novorođeno dijete kojom se ne mijenja iznos, već zakonska regulativa u kojoj su uočeni propusti. Na trećerođeno i svako dalje dijete roditelji i dalje ostvaruju pravo na novčani iznos od 21.000 kuna, a koji se u jednakim obročnim iznosima isplaćuje tijekom 7 godina. Roditelj je dužan svake godine u mjesecu rođenja djeteta podnijeti zahtjev za isplatu sredstava za tu kalendarsku godinu.

Muzej Grada Šibenika upravljat će Tvrđavom sv. Mihovila za potrebe kulturnih sadržaja i manifestacija koje će učiniti dostupnima građanstvu.  Vijećnici su dali zeleno svjetlo i Prijedlogu odluke o suglasnosti na zamjenu zemljišta Woodsford vile. Uz vijećničku raspravu usvojen je i Prijedlog rješenja o imenovanju ravnatelja Javne ustanove športski objekti koju dužnost će obnašati Andrija  Španja, a gradonačelnik Burić istaknuo je stručnost kao glavni kriterij  pri zapošljavanju.

Odluka o izmjeni Odluke o vrijednosti boda za obračun komunalne naknade, prema kojoj bi se vrijednost boda s 0,48 zamijenila brojem 0,24, tj. vraćanje stanja na staro, uvrštena u dnevni red na prijedlog Kluba vijećnika SDP-a,  nije usvojena.  I današnjem zasjedanju gradskih vijećnika prethodio je aktualni sat na kojem su vijećnici imali priliku gradonačelnika i njegove zamjenike pitati   o različitim gradskim temama.

  Objavljeno: 20.02.2014, 13:36h