Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Izvedbom Mimika Orchestra otvoren šibenski SHIP festival

Izvedbom Mimika Orchestra otvoren šibenski SHIP festival

 

 

Dražen Baljak, Frane Tomašić i Davor Drezga, članovi organizacijskog tima "We move Music Croatia", pozdravnim govorom jučer u Kući umjetnosti Arsen otvorili su ovogodišnji SHIP festival. Otvaranju su nazočili i šibenski gradonačelnik Željko Burić, zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta te pročelnica Odjela za društvene djelatnosti grada Šibenika Mirjana Žurić.

„Hvala vam što pričate sjajne priče o našem gradu, sjajne priče o našoj državi, jer možda će za koju godinu neki biti snažni, veliki, popularni, vidljivi i onda će reći počeli smo u Hrvatskoj, u Šibeniku. Šibenik će se odužiti tako da vam bude zaista u pravom smislu domaćin, ne samo domaćin nego i partner“, obratio se organizatorima i glazbenicima gradonačelnik Burić.

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek čestitala je organizatorima na uspjehu kojeg su postigli ovim festivalom te je naglasila da vjeruje kako će gosti uživati u koncertima i panelima koji su organizatori za njih pripremili svojim radom, trudom, strpljenjem i upornošću.

Drugi SHIP festival otvorio je Mimika Orchestra pjesmom Amuar s četvrtog studijskog albuma albuma 'Altur Mur', što na izumrlom veljotskom jeziku otoka Krka znači hram mora. Mimika Orchestra je progresivni, avangardni, konceptualni jazz-world ansambl osnovan u Londonu 2010. godine. Osnovali su ga hrvatski multiinstrumentalist/skladatelj Mak Murtić i pjevačica Maja Rivić.

Večer se nastavila uz koncerte na HULL stage-u tvrđave sv. Mihovila: RØLØ, IDEM i KRIES, a kasnije, goste u Azimutu su zabavljali Balkalar i Hakumba.

  Objavljeno: 13.09.2024, 10:00h