Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Japanska veleposlanica NJ. E. Misako Kaji u nastupnom posjetu Gradu Šibeniku i Šibensko-kninskoj županiji

Japanska veleposlanica NJ. E. Misako Kaji u nastupnom posjetu  Gradu Šibeniku i Šibensko-kninskoj županiji

 

 

U nastupnom posjetu Gradu Šibeniku i Šibensko-kninskoj županiji danas boravi japanska veleposlanica NJ. E. gđa Misako Kaji.

Tom prigodom u Uredu župana primili su je župan Goran Pauk i zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Danijel Mileta.

Župan Pauk i zamjenik gradonačelnika Mileta predstavili su  gospodarske, kulturne i turističke potencijale našega grada i županije.

Udio japanskih turista u Šibensko-kninskoj županiji nije velik, ali ima tendenciju rasta. U prvih devet mjeseci ove godine ih je 32% više nego prošle godine-  istaknuto je na sastanku.

Nj. E. Misako Kaji je istaknula kako Hrvatska postaje sve zanimljivija japanskom tržištu, te iskazala spremnost da se za vrijeme njezina mandata gospodarska i bilateralna suradnja između Hrvatske i Japana bude još intenzivnija. Istaknula je da preko Hrvatske želi ostvariti bolju suradnju sa svim zemljama EU. Veleposlanica je navela da Hrvatska ima jako puno sportaša poznatih u Japanu, te da su jako ponosni što će se Olimpijske igre održati slijedeće godine održati u Tokiju.

Inače japanska veleposlanica Nj.E. gđa Misako Kaji stigla je u Hrvatsku krajem lipnja, a ovo je njezin prvi posjet Šibeniku i Šibensko-kninskoj županiji. U pratnji veleposlanice bio je i prvi tajnik u veleposlanstvu g. Norifumi Koike.

 

  Objavljeno: 03.10.2019, 16:52h