Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Javno oglašavanje

Javno oglašavanje

 

 

Javnim oglašavanjem u smislu Odluke o komunalnom redu smatra postavljanje plakata, oglasa, transparenata, obavijesti, proglasa i osmrtnica na način da se lijepe, pričvršćuju ili vješaju na za to postavljene oglasne ploče, oglasna mjesta, oglasne stupove i ormariće, odnosno druga za tu svrhu određena mjesta .

 

 Javno oglašavanje uređuje se putem koncesije, uz uvjet da Grad Šibenik s vlasnicima objekata prethodno zaključi ugovore o korištenju fasada za navedenu svrhu.

Grad Šibenik donosi Pravilnik kojim se utvrđuje postupak postavljanja oznaka, uređaja i urbane opreme na području Grada Šibenika.

 

Pružanje usluga javnog oglašavanja na nepokretnim i trajno postavljenim oglasnim pločama, oglasnim stupovima i ormarićima može obavljati samo fizička ili pravna osoba koju Grad odredi na temelju ugovora o koncesiji.

 

Uz postojeća oglasna mjesta (na trgu Kralja Držislava, u ulici Kralja Tomislava kod prod. “Borovo”, na Trgu “Medulić”, u ul. S. Radića kod urara Paića, na zgradi Županije, u Riječkoj ulici, ul. Kralja Zvonimira, u ul. A.Starčevića kod autobusnog stajališta i u Težačkoj ulici), novi objekti te oznake, uređaji i urbana oprema postavljaju se na temelju odobrenja nadležnog upravnog tijela za prostorno planiranje i zaštitu okoliša. Za postavljanje oznaka, uređaja i urbane opreme prema Pravilniku u I zoni (Stara gradska jezgra), potrebna je i suglasnost Konzervatorskog odjela.

 

Samostalno za vlastite potrebe smiju javno oglašavati kulturne i obrazovne ustanove, vjerske institucije, športska društva, javna trgovačka društva te druge pravne osobe koje posjeduju svoja oglasna mjesta.

  Objavljeno: 05.03.2013, 08:11h