Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Javnozdravstvena kampanja "Za zdravlje. Danas." i u Šibeniku

Javnozdravstvena kampanja "Za zdravlje. Danas." i u Šibeniku

 

 

Ministarstvo zdravlja nastavlja javnozdravstvenu kampanju „Za zdravlje. Danas.“ predstavljanjem Nacionalnih programa prevencije raka dojke, debelog crijeva i vrata maternice.

Kampanja je u nedjelju održana i u Šibeniku ispred hotela Jadran, a podržali su je i šibenski gradonačelnik dr. Ante Županović i njegov zamjenik Franko Vidović. Građanima su podijeljeni letci i informativni materijali o prevenciji i ranom otkrivanju ovih opakih bolesti.

Cilj ove kampanje jest doći do što većeg broja građana i potaknuti ih da se odazovu na pregled kada dobiju poziv za neki od tri preventivna programa, ali i motivirati ih da i inače aktivno sudjeluju u očuvanju i unapređenju svog zdravlja.

Ministarstvo zdravlja započelo je javnozdravstvenu kampanju „Za zdravlje. Danas.“ 15. prosinca 2012, kada su u zagrebačkom Arena centru javnosti predstavljeni nacionalni programi prevencije raka dojke, debelog crijeva i vrata maternice. Na službenom predstavljanju programe su predstavili ministar zdravlja prof. Rajko Ostojić i ravnateljica Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo dr. Tamara Poljičanin. Kampanja je potom nastavljena i brojnim drugim gradovima diljem Hrvatske.

  Objavljeno: 15.04.2013, 12:50h