Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Jesenska škola vožnje bicikla

Jesenska škola vožnje bicikla

 

 

Od 17.09.2014 u Dalmare centru na nultoj etaži, organizira se za odrasle i učenike od starije od 9 godina besplatna škola sigurne vožnje bicikla te prezentacija korištenja javnih bicikala u Šibeniku. To je ujedno i nastavak pilot projekta 215 "Biciklom do znanja, sigurnosti i samopouzdanja" provedenog uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta  te strategije intermodalnog prijevoza u gradu Šibeniku financiranog iz EU fondova, a na inicijativu i u organizaciji Nextbike sustava javnih bicikala, Biciklističkog kluba „Fortica" i Dalmare Centra.

Cilj škole jest potaknuti  djecu i roditelje na kretanje i aktivno korištenje slobodnog vremena, dati im znanja i razviti vještine potrebne za sigurno, zabavno i ugodno  svakodnevno korištenje bicikla kao zdravog oblika urbane i rekreativne mobilnosti i time  doprinijeti zdravlju, ali i sigurnosti djece na prometnicama te prihvatiti bicikl kao alternativno - ekološko prijevozno sredstvo, koje donosi ogromne uštede i boljitak za društvo.

Biciklistička avantura održavat će se srijedom i četvrtkom od 19:30 do 20:30 i vikendom od 10:30 do 12:00h u klimatiziranim uvjetima Dalmare Centra- Zimograd, kao i na gradskim prometnicama u pratnji trenera - instruktora.

Za polaznike su osigurani nextbike bicikli i podrška biciklističkog kluba „FORTICA“.   

Prvo okupljanje je 17.9.2014. u 19:30 sati.

Svim polaznicima/ma na samom početku bit će uručena besplatna nextbike korisnička kartica u vrijednosti 20kn i poklon bon od 40 kn za korištenje bicikala.

U svim terminima održavanja škole Nextbike će osigurati dovoljan broj bicikala. Udruga SUP (Sigurnost u prometu) će za školu donirati 25 priručnika za bicikliste koje će se podijeliti sudionicima škole bicikliranja. Policijska uprava je također potvrdila sudjelovanje u ovom projektu s policajcima predavačima za područje prometnih propisa i pravila vezanih za sigurno upravljanje biciklom na prometnici, kao i sudjelovanje  završnoj biciklijadi.

Prijave i rezervacije na bkfortica@gmail.com  ili na broj 098/636 559. Ovisno o iskazanom interesu formirat će se grupe prema uzrastu  i  odrediti termini održavanja.

Po završetku osposobljavanja organizirat će se humanitarna biciklijada dana  27.09.2014. sa startom i ciljem ispred Dalmare centra.

 

 

 

  Objavljeno: 16.09.2014, 11:25h