Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Još jedan investitor na PODI-ma

Još jedan investitor na PODI-ma

 

 

Predstavnici Grada Šibenika i tvrtke “Slatke stvari”d.o.o , u petak, 7. rujna 2012. god. u 12,00 sati, na Poduzetničkoj zoni Podi u Šibeniku,obilježit će početak radova na izgradnji proizvodne hale za proizvodnju konditorskih ukrasa (šećernih i čokoladnih ukrasa za slastice), čime šibenska poduzetnička zona dobiva još jednog respektabilnog investitora.

Investitor „Slatke stvari d.o.o“, u vlasništvu Nizozemske tvrtke Grande Finale B.V. a suosnovane od Nizozemske tvrtke Alldra B.V., specijalizirane za proizvodnju ukrasnih šećernih proizvoda, stalni dugogodišnji dobavljač istih za svjetski poznate kompanije: Unilever, Nestle, Dr. Oetker.

Investicija, ukupne vrijednosti cca 19 mil kn, obuhvaća kupnju zemljišta u Gospodarskoj zoni Podi – parcela veličine 8.100 m2, te izgradnja i opremanje objekta brutto površine cca 2400 m2 koji se sastoji od proizvodne halu te poslovno-upravne građevine.

U početnoj fazi investicije, vrijednosti ulaganja cca 16 mil kn, planira se izgradnja većeg dijela proizvodne hale uz opremanje iste strojevima potrebnim za početno planirani obujam proizvodnje uz uređenje pristupa i pripadajućeg okoliša; očekivani završetak građevinskih radova: konac prosinca 2012, očekivani početak proizvodnje – sredina siječnja 2013.

U početnoj fazi proizvodnje planira se zapošljavanje 15 djelatnika, od čega 4 više i visoke naobrazbe, te rad u jednoj smjeni, dok se do sredine, najdalje konca 2013. god. očekuje porast proizvodnje uz dodatno zapošljavanje do 15 djelatnika.

Oprema (strojevi i uređaji) potrebni za proizvodnju većim su dijelom nabavljeni (uz dodatno daljnje nabavljanje) iz Nizozemske, dok se osnovna sirovina za proizvodnju (šećer) planira nabavljati na domaćem tržištu od hrvatskih šećerana.

Slatke stvari d.o.o. na Podima će obavljati djelatnost proizvodnje šećernih i čokolodanih ukrasa za slastice (šećerne kuglice, perle, mrvice) kao i čokoladnih i bonbonskih proizvoda; početni volumen proizvodnje planiran je za u cijelosti za izvozni plasman već poznatom kupcu te daljnju distribuciju prema konačnim klijentima (Nestle, Dr. Oetker, Unilever), dok se u daljnjem postupku porasta proizvodnje planira ostvariti suradnja s hrvatskim proizvođačima konditorskih proizvoda za plasman proizvoda tvrtke Slatke stvari na domaćem tržištu. 

  Objavljeno: 06.09.2012, 13:52h