Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

JU Tvrđava kulture obilježava „Europski dan tvrđava“

JU Tvrđava kulture obilježava  „Europski dan tvrđava“

 

 

U četvrtak  20. rujna 2018. godine na Tvrđavi Barone održat će se uvod u program  Europskog dana tvrđava predstavljanjem publikacije „Šibenik : Grad tvrđava“ u izdanju JUK Tvrđava kulture Šibenik.

 

Program traje do subote , 22. rujna 2018. godine na obnovljenim šibenskim tvrđavama u organizaciji Tvrđave kulture Šibenik.

 

Program je pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH, a namijenjen je stručnoj i široj javnosti.

 

U petak, 21. rujna 2018. godine na Tvrđavi sv. Mihovila održat će se  središnji dio programa u sklopu kojeg će se održati  jednodnevna međunarodna konferencija „Razvoj publike i upravljanje u kulturi : Novi koncepti za nove modele“.

 

Prijave za prisustvovanje konferenciji mogu se poslati na djurdja@tvrdjava-kulture.hr.

 

U subotu, 22. rujna 2018. godine na Tvrđavi sv. Mihovila bit će otvorena izložba „Arhitekti obrane : Profili autora šibenskih utvrđenja 16. I 17. stoljeća“ ,a  na Tvrđavi Barone istoga dana održat će se radionica „Zaboravljeno oružje“  i  dvodijelna radionica „Portret starog Šibenika“ čime se obilježava završetak programa Europskog dana tvrđava.

 

Radionice su primjerene za uzrast od 6 do 12 godina, a broj sudionika je ograničen. Zainteresirani mogu svoje najmlađe prijaviti putem maila na ines@tvrdjava-kulture.hr.

 

Za sve posjetitelje ulaz na šibenske tvrđave zadnjeg dana programa je slobodan.

 

Javna ustanova Tvrđava kulture Šibenik na ovaj način se priključila inicijativi obilježavanja Europskog dana tvrđava, koju je pokrenula Europska mreža utvrđenih gradova i obrambenih fortifikacija EFFORTIS, čija je članica . Europski dan tvrđava bit će obilježen u devet zemalja na ukupno 69 lokacija. Dvije od njih su u Šibeniku – tvrđave sv. Mihovila i Barone.

 

  Objavljeno: 05.09.2018, 09:19h