Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Jugoistočni dio Šibenika do iduće turističke sezone poprima novi, urbani izgled

Jugoistočni dio Šibenika do iduće turističke sezone poprima novi, urbani izgled

 

 

„Izgradnjom budućeg Sportsko - rekreativnog centra Ražine Donje, uređenjem gradske plaže Brodarica i spajanjem na kolektor naselja Ražine i Brodarica, jugoistočni dio Šibenika do iduće turističke sezone dobit će potpuno novi, urbani izgled“, kazao je danas gradonačelnik Grada Šibenika dr. Željko Burić prilikom potpisivanja ugovora o početku radova na izgradnji Sportsko-rekreativnog centra Ražine Donje.

 

Ukupna vrijednost radova na izgradnji Sportsko-rekreativnog centra Ražine Donje iznosi 2.440.052,74 kn, a tvrtka TEC gradnja d.o.o. izabrana je kao najpovoljniji ponuditelj nakon provedenog javnog natječaja.

 

„Sve što smo obećali napraviti u jugoistočnom dijelu grada Šibenika, to i ostvarujemo. Ražine kao jedno veliko naselje uređenjem sportskog centra i spajanjem s plažom u Brodarici postat će turistički atraktivan dio grada s novim urbanim sadržajima“, dodao je gradonačelnik Burić. 

 

„Radovi će trajati četiri kalendarska mjeseca te očekujemo kako ćemo projekt kvalitetno i na vrijeme završiti“, istaknuo je prilikom potpisivanja ugovora direktor tvrtke TEC gradnja d.o.o.  Antonijo Svirčić.

 

Sportsko-rekreativni centar Ražine Donje prostirat će se na 2175 m2 i sadržavat će otvorene sportske terene te prateći objekt.

 

Sportski tereni na otvorenom su košarkaško igralište dimenzija 28 x 15 m, odnosno 420 m2, te nogometni kavez s umjetnom travom i čeličnom ogradom dimenzija 25 x 15 x 5 m, odnosno 375 m2. U pratećem objektu su predviđene dvije svlačionice te dva para sanitarnih prostorija sa tuševima, ukupne građevinske bruto površine 86 m2.

 

 

Svaka svlačionica je dimenzionirana za 20-ak korisnika. Prateći objekt sadrži i pomoćni prostor s kotlovnicom za pripremu tople vode putem solarnih kolektora koji su pozicionirani na krovu objekta. Između sportskih terena je predviđen prostor za sve popularniji street-workout. Ostatak površine je hortikulturno obrađen.  Predviđena je i javna rasvjeta, te zasebni reflektori za sportske terene. Međusobna komunikacija između igrališta je popločana betonskom galanterijom. Cijeli kompleks je okružen ogradnim zidovima, sportski tereni imaju zaštitne ograde, a ispred ulaza u centar je asfaltirana parkirna površina za 10 osobnih automobila.

  Objavljeno: 11.11.2016, 10:31h