Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Jutros započelo uređenje javnih gradskih površina posredstvom mjere Javnih radova

Jutros započelo uređenje javnih gradskih površina posredstvom mjere Javnih radova

 

 

 

Danas su započeli javni radovi na području Grada Šibenika. Trideset i šest korisnika mjere „Radom za zajednici i sebe“ Hrvatskog zavoda za zapošljavanje sljedeća će tri mjeseca uređivati javne  gradske  površine.  Planirane aktivnosti uključuju čišćenje i uređenje javnih puteva, pješačkih i biciklističkih staza, prilaznih cesta, košenje trave uz prometnice te održavanje  mjesnih groblja.

 

Osobama koje su zaposlene posredstvom ove mjere  isplaćuje se minimalna zakonom propisana plaća u RH, kao i putni troškovi, koji ovise o mjestu stanovanja, odnosno  mjestu rada.

 

16 radnih skupina radit će u mjesnim odborima i gradskim četvrtima:Vrpolje/Donje Polje, Vidici, Meterize, Crnica, Žirje, Danilo/Danilo Kraljice, Sitno/Perković, Brodarica/Krapanj, Zablaće, Raslina/Zaton, Boraja, Ražine /Ražine Donje, Lozovac/Konjevrate, Baldekin II, Dubrava i Grebaštica /Grebaštica Donja.

 

Grad Šibenik korisnicima ove mjere, kao i prethodnih godina,  osigurao je  osposobljavanje za upravljanje motornim strojevima, pilama, kosilicama i slično.  Osposobljavanje je provela tvrtka Zaštitainspekt d.o.o. u suradnji s Obrazovnom ustanovom Ekspert iz Zagreba. Uvjerenja o osposobljavanju ovjerena su od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

 

Podsjetimo, Posredstvom Programa zapošljavanja nezaposlenih osoba u javnim radovima, a temeljem aktivne politike zapošljavanja koju provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje, u ponedjeljak su u Gradskoj vijećnici potpisani ugovori s  osobama koje Grad Šibenik zapošljava na određeno vrijeme u sklopu mjere „Radom za zajednicu i sebe“, nakon provedenog natječaja u svibnju ove godine. 

 

  Objavljeno: 01.09.2016, 09:50h