Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

KAIRÓS - Kulturna baština kao prilika urbanog razvoja i društvene održivosti

KAIRÓS - Kulturna baština kao prilika urbanog razvoja i društvene održivosti

 

 

U sklopu projekta KAIRÓS- Cultural heritage as an opportunity of urban development and social sustainability, u petak, 15.11.2019. godine održan je prvi u nizu sastanak ULG- URBACT Local Group u prostorijama Urbanog centra Šibenik. Teme sastanka su bile predstavljanje projekta, uspostava URBACT Local Group članova te određivanje koordinatora grupe. Cilj projekta KAIRÓS je, korištenjem kulturne i turističke vrijednosti grada, poboljšati degradirana povijesna područja unutar gradova te ih socijalno i ekonomski ojačati i razviti. 

 

Sastanku su se odazvali predstavnici javnih institucija: Veleučilišta u Šibeniku, Društva Juraj Dalmatinac, Šibensko-Kninske županije, Konzervatorskog odjela Šibenik, Društva arhitekata Šibenik, Tvrđave kulture Šibenik, Turističke zajednice grada Šibenika, Javne ustanove Priroda Šibensko-Kninske Županije, Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Šibenika i Upravnog odjela za prostorno planiranje i zaštitu okoliša Grada Šibenika te je za koordinatora ULG grupe izabran gospodin Zoran Erak.

 

Na sastanku su se izlagali i raspravljali problemi i potencijali koji će se razmatrati kao ključni elementi aktivnosti projekta te su se dogovorile metodologije i načini daljnjeg rada i održavanja sastanaka ULG. Svim sudionicima je najavljen posjet Lead experta i Lead partnera projekta Šibeniku, koji će se održati 09.12.2019.-10.12.2019. prilikom kojega će biti održan i drugi sastanak URBACT Local Group.  

  Objavljeno: 18.11.2019, 16:07h