Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Kamenčići na MID-u

Kamenčići na MID-u

 

 

Mreža udruga osoba s invaliditetom Dalmacije u sklopu svog klastera MID i projekta SLID (socijalna i radna integracija osoba s invaliditetom)na splitskoj Rivi u petak, 21. rujna je organizirala sajam MID. Na sajmu se predstavilo 29 organizacija civilnog društva iz tri dalmatinske županije, između kojih i naša udruga Kamenčići.
Cilj sajma je, između ostalog, promovirati mogućnosti i prava osoba s invaliditetom kao i sposobnost cijelog civilnog sektora.

Područje djelovanja klastera MID obuhvaća četiri dalmatinske županije: Splitsko-dalmatinsku u kojoj živi 60 145 osoba s invaliditetom, Zadarsku u kojoj živi 9 874 osoba s invaliditetom, Šibensko-kninsku u kojoj živi 13 472 osoba s invaliditetom te Dubrovačko-neretvansku u kojoj živi 10 553 osoba s invaliditetom. Prepoznata je potreba zajedničkog nastupa, dijeljenje iskustva, znanja i kontakata te izobrazba i prakse ljudskih resursa. 

Klaster može biti katalizator za napredak u uključivanju osoba s invaliditetom u globalnoj humanitarnoj pomoći i njihovo zapošljavanje i samozapošljavanje te njihovo sudjelovanje u političkom i javnom životu.

Ideja Klastera je promicanje, poticanje i unapređivanje prava osoba s invaliditetom te koordiniranje i usmjeravanje udruženih članica u integraciji osoba s invaliditetom u svakodnevni život, edukacije i mogućnosti upošljavanja istih, otvaranje nekoliko centara kalstera MID, ostvarivanje profitnog dijela Mreže- zapošljavanje,proizvodnja, prodaja proizvoda radionica članica klastera.

  Objavljeno: 26.09.2012, 07:22h