Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Kamenčićima i DV Smilje dodijeljeni prostori za rad

Kamenčićima i DV Smilje dodijeljeni prostori za rad

 

 

Udruzi za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Šibensko-kninske županije „KAMENČIĆI“ i Upravi Dječjeg vrtića Smilje jutros je gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić uručio ključeve prostora za rad u zgradi na području TEF-a. „Drago mi je da smo našoj novoosnovanoj ustanovi osigurali adekvatne prostore za rad, a posebno mi je drago da smo, nakon nešto duže procedure, omogućili „Kamenčićima“ da konačno usele u prostor u kojem će nastaviti svoje aktivnosti za rad s djecom s posebnim potrebama.“, kazao je gradonačelnik Burić.

Prostor za rad „Kamenčića“, koji je toj udruzi dan na rok od 5 godina, obuhvaća oko 85 kvadrata, a sastoji od konferencijske sale, sanitarnog čvora i ulaznog prostora.

„U prostoru će biti potrebno napraviti nekoliko adaptacija, posebice imajući u vidu potrebu prilagođavanja nekim standardima koje pred nas stavlja rad s djecom s posebnim potrebama.  Zadovoljni smo jer nam je pod hitno trebao novi prostor s obzirom da trenutno radimo u nemogućim uvjetima – kazala je Sonja Ninić Ševo, predsjednica Udruge, te dodala kako će, uz taj novi prostor u TEF-u, udruga nastaviti koristiti i prostorije u Crnici u Ulici Stipe Ninića, kao i prostor u staroj gradskoj jezgri, na adresi Ulica fra Nikole Ružića 1 gdje će prezentirati radove svojih korisnika, a koji su isto dobili na korištenje od Grada Šibenika. Rad Udruge podržala je i aktualna Miss Hrvatske Šibenčanka Maja Spahija koja će se pridružiti članovima Udruge u humanitarnim akcijama za prikupljanje sredstava za uređenja njihovih prostora.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Smilje Gorana Rakić, također je zahvalila gradonačelniku na Odluci da se Upravi novoosnovane ustanove dodijele prostori u zgradi u TEF-u. „Prostore je, prije preseljenja u vojarnu Bribirskih knezova, koristila Regionalna razvojna agencija Šibensko-kninske županije, no morat ćemo izdvojiti dodatna sredstva za uređenje ureda. No, rješenjem ovog problema-smještaja Uprave vrtića-priveli smo kraju osnivanje naše ustanove koja brine o odrastanju naših najmlađih sugrađana.

S obzirom da je riječ o prostorima u vlasništvu TEF-a, prethodno je potpisan Ugovor između Grada Šibenika i TEF-a o korištenju navedenog prostora od strane Grada Šibenika i to na rok od deset godina.

  Objavljeno: 22.03.2016, 10:27h