Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Kazališna sezona 2013./ 2014.

Kazališna sezona 2013./ 2014.

 

 

Četiri premijere, repertoarne predstave te niz dramskih i koncertnih gostovanja obilježit će novu sezonu šibenskog teatra. Hrvatskom praizvedbom komorne opere Benjamina Brittena ''The turn of the Screw'' (''Okretaj zavrtnja'') 26. rujna bit će otvorena nadolazeća kazališna sezona. HNK Šibenik i HNK Ivana pl. Zajca iz Rijeke postavit će djelo ovog izuzetnog engleskog skladatelja povodom 100-te obljetnice njegova rođenja.

U veljači šibenski će teatar raditi na drugoj premijeri, riječ je o drami Ive Brešana ''Veliki manevri u tijesnim ulicama'', u režiji Vinka Brešana. U ožujku nas očekuje hrvatska praizvedba dječje predstave ''Malo veliko kvrgavo drvce'' Omera Raka. Zadnja premijera u nadolazećoj sezoni očekuje nas u svibnju, kada će HNK u Šibeniku u koprodukciji s Kazalištem Virovitica i Kazalištem lutaka Zadar pripremiti predstavu ''Krik'' Zlatka Krilića.

U sklopu dramske pretplati bit će predstave ''Nemirne noge'' zagrebačkog Teatra Exit, ''Srce veće od ruku'' Elvisa Bošnjaka i PlayDrame iz Splita. Kazalište Marina Držića iz Dubrovnika dolazi s ''Braćom Karamazovi'', Gradsko kazalište Gavella iz Zagreba s predstavom ''Fine mrtve djevojke'', HNK Split dolazi s predstavom ''Jesenja sonat'', Ludens teatar s predstavom ''Od stoljeća sedmog'', HNK Zadar s ''Gospodom Glembajevi'', Teatar manje je više i TNT gostuju s predstavom „Cyrano“, HNK Ivan pl Zajac iz Rijeke s predstavom ''Figarov pir'', a u pretplati će biti i nova šibenska predstava ''Veliki manevri u tijesnim ulicama''.

U slobodnoj prodaji naći će se ''Svećenikova djeca'' Kazališta Kerempuh iz Zagreba, ''Noć bogova'' Teatra Gavran, ''Plemena'' Planet Arta iz Zagreba, ''Bobočka ili drugih sto stranica Filipa Latinovicza'' Kazališta Moruzgva iz Zagreba, ''Prva žena/druga žena'' zagrebačkog teatra Rugatino.

Koncertna sezona kreće u rujnu s koncertom barokne glazbe povodom Dana grada Šibenika i operom ''The Turn of the Screw''. U listopadu koncert će održati Varažidnski komorni orkestar, a u studenom 2013. Komorni orkestar Hrvatske glazbene mladeži.

Sezonu nastavljamo nastupom Filipa Faka na klaviru u siječnju, a u veljači povodom Valentinova nastupa Ibrica Jusić. U ožujku sljedi već tradicionalni korizmeni koncert u katedrali sv. Jakova, dok u travnju nastupaju Nikola Fabijanić na saksofonu i Lidija Mravunac Fabijanić na klaviru. Za kraj koncertne sezone tu su Splitski virtuozi i Trio Orlando. 
Od navedenih programa u koncertnoj pretplati bit će opera ''The Turn of the Screw'', Varaždinski komorni orkestar, Komorni orkestar Hrvatske glazbene mladeži, te Filip Fak, glasovir i Splitski virtuozi.

U sklopu ciklusa za djecu i mlade, za predškolce i niže razrede gostovat će od 28. do 31. listopada Kazalište lutaka Zadar s predstavom ''Aladinova čarobna svjetiljka'', a u ožujku mališani će pogledati šibensku predstavu ''Malo veliko kvrgavo drvo''. Za učenike viših razreda odigrat će se ''Sedmi kontinent''.

 Za srednjoškolce bit će organizirani posjeti predstavama iz domaće produkcije ''Škrtičina'', ''Veliki manevri u tijesnim ulicama'' i ''Sedmi kontinent''.

  Objavljeno: 05.09.2013, 09:24h