Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Kod Velikih i Malih Solina u Zablaću postavljene tri info table

Kod Velikih i Malih Solina u Zablaću postavljene tri info table

 

 

Na području Zablaća tj. jezera Velikih i Malih Solina ( Veliko i Malo Blato ) u ponedjeljak, 02. listopada postavljene su tri info table koje opisuju ekonomsku povijest i stratešku važnost solana kao i značaj ovih jezera u gospodarskom i kulturnom razvoju grada Šibenika.Table također opisuju floru i faunu ovog jedinstvenog ekosustava te upozoravaju na nedostatak ekološke svijesti zbog čega je u ranijoj povijesti devastirao ovo značajno područje.

Tijekom 2020. pokrenuta je inicijativa čišćenja i sadnje sadnica koju su organizirali volonteri u eko udrugama i TZ grada Šibenika pri čemu je u nekoliko ekoloških akcija krajolik uvelike očišćen .

Kao zahvalu svim volonterima, TZ grada Šibenika je financirala izradu ovih tabli kao upozorenje svim budućim naraštajima o značaju i brizi za ovaj jedinstveni prostor.

U akcijama su sudjelovali Powerlifting klub Šibenik, Planinarsko ekološka Udruga Stribor, TZ grada Šibenika, Kulturno ekološka Eko udruga Caretta Caretta, DVD Zablaće , a uz logističku pomoć Grada Šibenika i MO Zablaće te Muzeja grada Šibenika.

  Objavljeno: 03.10.2023, 12:04h