Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Kokoš u kazalištu

Kokoš u kazalištu

 

 

U ponedjeljak, 25. veljače,  u šibenskom kazalištu gostuje HNK Zadar s predstavom Nikolaj Koljada: KOKOŠ. Redatelj je Dražen Ferenčina.

Potraga za ljubavlju i pravom umjetnošću,  glavno je obilježje ove dramske predstave. Riječ je o toploj, duhovitoj predstavi koju vole i glumci i publika, a sam Koljada bio je pisac, glumac i redatelj. Radnja predstave ''Kokoš'' odvija se u provincijskom kazalištu Sovjetskog saveza, bavi se ljubavnim zavrzlamama glumaca, koje čine okvir za potrebu čovjeka da se uzdigne iz svakodnevne banalnosti i provincijskih okvira. U predstavi ni sami glumci ne znaju da li su rečenice koje izgovaraju njihove ili samo ponavljaju tekst iz nekih bivših uloga. U momentu kada bi trebalo doći do raspleta u toj životno-scenskoj predstavi, nesposobni riješiti ga, postaju svjesni svoje nemoći i ispraznosti.

Bezbudućnost se nastavlja, no ostaje im kazalište, mjesto utjehe u kojem mogu barem na trenutak izaći iz ovog svijeta i ući u neki drugi, ljepši svijet, gdje su čuda uvijek moguća. Predstava je premijerno izvedena 18. veljače u HNK Zadar.

U HNK Šibenik predstava je u sklopu dramske pretplate i slobodne prodaje. Početak je u 20 sati.

 

  Objavljeno: 22.02.2013, 08:34h