Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Kolo i Simfonijski puhački orkestar HV-a zatvaraju koncertnu sezonu na tvrđavi sv. Mihovila

Kolo i Simfonijski puhački orkestar HV-a zatvaraju koncertnu sezonu na tvrđavi sv. Mihovila

 

 

Šibensko pjevačko društvo Kolo i Simfonijski puhački orkestar Hrvatske vojske 30. rujna zatvorit će koncertnu sezonu na tvrđavi sv. Mihovila.

Riječ je o tradicionalnom koncertu povodom Dana grada Šibenika i blagdana sv. Mihovila, koji će ove godine biti održan pod nazivom 'O, zemljo naša!'. Kolaši i orkestar tako se i ove godine vraćaju ljetnoj pozornici najstarije šibenske tvrđave i jedini su izvođači koji su na tvrđavi sv. Mihovila nastupili gotovo svake koncertne sezone.

Simfonijski puhački orkestar HV-a, osnovan 1991. godine, obuhvatio je hrvatske praizvedbe, niz djela svjetske glazbene baštine, djela suvremenih skladatelja i praizvedbe hrvatskih autora.

Šibensko pjevačko društvo Kolo jedno je od najstarijih i najtrofejnijih amaterskih kulturnih društava u Hrvatskoj koje kontinuirano djeluje još od osnutka 1899. godine. Kolaši čuvaju tradiciju višeglasnog pjevanja, njeguju hrvatsku glazbenu baštinu i tradiciju i doprinose afirmaciji hrvatske zborske glazbe promičući je u Hrvatskoj i Europi. Različite sekcije Kola okupile su s vremenom više od dvije tisuće Šibenčana i Šibenčanki različitih generacija koji su uvježbali i izveli preko 750 skladbi i održali više od 1700 nastupa. Kolaši su pjesmom predstavljali Šibenik u 160 gradova 17 zemalja!

Koncert 'O, zemljo naša!' na tvrđavi sv. Mihovila počinje u 19.30 sati. Ulaznice su dostupne u sustavu te u City Pointu šibenskih tvrđava na adresi Ulica don Krste Stošića 1 u kojem članovi Kluba prijatelja ostvaruju popust na ulaznice od 10 posto.

  Objavljeno: 26.09.2022, 09:12h