Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Koncert Ane Grubić Miškić i Mare Sekso

Koncert Ane Grubić Miškić i Mare Sekso

 

 

Danas, 18. ožujka, u Gradskoj vijećnici u organizaciji Glazbene škole Ivana Lukačića koncert će održat sopranistica Ana Grubić Miškić uz pratnju Mare Sekso na glasoviru. Početak je u 20 sati.

 

Ana Grubić Miškić, rođena je u Šibeniku 1977. godine,  gdje je ujedno i stekla srednje glazbeno obrazovanje. Tijekom školovanja nastupala je na brojnim koncertima, regionalnom (I. nagrada) i državnom (III. nagrada) natjecanju. 1995. godine upisuje Muzičku akademiju u Zagrebu u klasi prof. Zdenke Žapčić, a diplomira na Umjetničkoj akademiji u Splitu u klasi prof. Cynthie Hansell-Bakić.

Pohađala je razne seminare i škole pjevanja. 2004. zapošljava se kao profesor pjevanja u Glazbenoj školi Ivana Lukačića u Šibeniku  pod mentorstvom prof. Nelli Manuilenko te s učenicima ostvaruje uspješne rezultate na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima. Uz pedagoški rad, nastavlja sa usavršavanjem te se bavi koncertnim pjevanjem.

 

 

Mara Sekso rođena je 1986. godine u Šibeniku, gdje je 2005. godine završila osnovno i srednje glazbeno obrazovanje u Glazbenoj školi Ivana Lukačića u klasi prof. Marije Sekso. Tijekom osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja je bila redoviti sudionik regionalnih i državnih klavirskih natjecanja. 2005. godine upisuje dodiplomski studij klavira na Umjetničkoj akademiji u Splitu u klasi prof. Roberta Gubaidullina gdje diplomira 2009. godine. Iste godine nastavlja školovanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu na diplomskom studiju u klasi prof.  Veljka Glodića. 2011. godine diplomira stekavši zvanje magistra klavira. Tijekom studija redovito aktivno sudjeluje na klavirskim seminarima (prof. Đuro Tikvica, prof. Vladimir Krpan,…), te na koncertima u organizaciji fakulteta kao solo izvođač i član komornih sastava akademije. Nakon završetka školovanja započinje s pedagoškim radom u OGŠ Jakova Gotovca u Sinju, a od 2012. godine zaposlena je kao profesor klavira u GŠ Ivana Lukačića u Šibeniku.       

  Objavljeno: 18.03.2013, 07:58h