Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Koncert Čaldarović i Novinc

Koncert Čaldarović i Novinc

 

 

Sutra, 13. travnja u foajeu Hrvatskog narodnog kazališta Šibenik koncert će održati glazbeni dvojac  Srđan Čaldarović, klavir i Ivan Novinc, violina.  Početak je u 20 sati. 

 

Ivan Novinc već se predstavio koncertnoj publici u veljači kad je kao član gudačkog kvarteta Porin, čiji je prvi violinist, nastupio u šibenskom kazalištu. Novinc je diplomirao 2000. Godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesorice Maje Dešpalj-Begović. Dobitnik je nekoliko prestižnih nagrada, među kojima i nagradom „Stjepan Šulek“ 2004. godine za svoju izvedbu na violini. Od 2010. godine asistent je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

 

Srđan Filip Čaldarović započeo je svoje glazbeno obrazovanje  u glazbenoj školi Pavla Markovca, u klasi prof. Jelice Kuzmin. Studirao je na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu gdje je i diplomirao glasovir u klasi prof. Vladimira Krpana. Usavršavao se na Indiana University School of Music u Bloomingtonu (SAD) u klasi prof. Leonarda Hokansona (1996.), na Trinity College of Music u Londonu u klasi prof. Philipa Fowkea (2001.), i na kraju magistrirao na uglednom američkom sveučilištu University of Miami (Florida, SAD) u klasi prof. J. Roberta Floyda (2002.).

Ističe se svojim svestranim solističkim i komornim nastupima, na kojima potvrđuje opravdanost osvojenih nagrada i laskavih kritika. Od 2005., kao docent predaje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Redovito snima za Hrvatski radio i televiziju, a njegov prvi CD sa Sonatama Liszta i Rahmanjinova izašao je u izdanju Art Net Cluba 1998. godine

  Objavljeno: 12.04.2012, 00:00h