Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Koncert i predstavljanje knjige

Koncert i predstavljanje knjige

 

 

U subotu i nedjelju održat će se nekoliko zanimljivih događanja u sklopu Dana kršćanske kulture.

Sutra, 05. travnja u 20 sati u Katedrali svetog Jakova održat će se Korizmeni koncert sakralne glazbe.

Nastupaju su Klapa Adriaticum iz Šibenika, Gradski pjevački zbor Neuma iz Drniša, Mješoviti katedralni zbor iz Šibenika uz pratnju Gradskog gudačkog orkestra.

Potom u nedjelju, 06. travnja, također u 20 sati u biskupskoj dvorani bit će predstavljena knjiga Jurja Batelje i Petre Batelje Bogorodica Zaštitnica Hrvata. Knjigu će predstaviti: dr.sc. Radoslav Tomić, msgr.dr. Juraj Batelja i Petra Batelja, mag. pov. umjetnosti.

Međunarodna manifestacija Dani kršćanske kulture prvi put se održala 2005. godine u Splitu i otada je postala prepoznatljiv sadržaj koji predstavlja značajan doprinos kulturnom bogatstvu i raznolikosti u hrvatskom društvu.

Ciljevi Manifestacije su, s jedne strane, ukazati na bogatstvo tradicije koju baštinimo i pokazati zašto se europska kultura u svojoj najdubljoj matrici može nazvati kršćanskom te uputiti na djela i osobe bez kojih je ona nezamisliva. S druge strane, Manifestacija želi otvoriti prostor suvremenim autorima, onima koji osluškuju vrijeme u kojemu živimo i koji na različitim područjima kulturnog i umjetničkog djelovanja stvaraju nadahnuti kršćanskom vizijom svijeta i stvarnosti.

  Objavljeno: 04.04.2014, 08:18h