Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Koncert Ivane Biliško i Ivane Srbljan

Koncert Ivane Biliško i Ivane Srbljan

 

 

Sutra 24. svibnja, u Galeriji svetog Krševana održat će se još jedan koncert u sklopu Svibanjskih glazbenih večeri.  Nastupaju Ivana Biliško, harfa i Ivana Srbljan, mezzosopran. Organizatori je Glazbena škola Ivana Lukačića i Galerija svetog Krševana, a pokrovitelj Grad Šibenik. Početak je u 20 sati i 30 minuta.

Ivana Biliško je rođena 1979. godine u Zagrebu. Glazbeno školovanje započela je u šestoj godini, s nastavom violine na Glazbenoj školi Rudolf Matz u Zagrebu. Nakon završene osnovne škole  počinje učiti harfu na Glazbenoj školi Vatroslav Lisinski kod prof. Biserke Krčelić. Paralelno završava i gimnaziju, te upisuje Filozofski fakultet u Zagrebu, smjer Etnologija i Češki jezik. Daljnje glazbeno školovanje nastavlja na Glazbenoj akademiji u Grazu (Kunst Uni Graz), u klasi profesorice Arcole E. Clark. A također radi i s profesoricom Ulrike Mattanovich sa Konzarvatorija u Klagenfurtu. Tijekom studija usavršavala  se na seminarima klasične harfe kod profesora Gretchen Van Hoesen (USA), Stephen Fitzpatrick (DE), Ruda Kosi- Ravnik i Dalibor Bernatović (SLO), i jazza kod Park Stickneya (USA).Surađivala sam  sa različitim orkestrima i ansamblima: Ensamble fur Neue Musik der KUG (Ansambl za suvremenu glazbu); KlangImPuls Opern Orchester der KUG (Operni orkestar);Grazer Akademischen  Philharmonie (Akademska Filharmonija Graz); Big Bend HGM sa gostom Mark Feldmanom pod ravnanjem Sigi Feigla, te Simfonijskim puhačkim orkestrom hrvatske vojske.

Ivana Srbljan rođena je 1980. godine, a trenutno studira pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu (klasa prof. Vlatke Oršanić). Izdvajaju se njeni nastupi s orkestorom i zborom Muzičke akademije (ciklusi pjesama Wesendonk lieder R.Wagnera i  Rückert lieder G. Mahlera, opera Carmen G. Bizeta  i  opera Čarobna Frula  W. A. Mozarta,  Stabat Mater  K. Szymanowskog te oratorij Ivan Grozni  S. Prokofijeva), orkestrom Orfelin iz Novog Sada (Matthäus Passion J.S.Bacha) i drugi. Od kazališnih nastupa se izdvajaju predstave: Mećava GDK Gavella, Romeo i Julija ’68 kazališta Ulysses, Čarobna frula HNK. Snima glazbu za film Kenjac  A. Nuića, predstavu Kaligula T. Pandura, i dr. Surađuje sa Zagrebačkim orkestrom mladih, Zagrebačkim opernim studijom , HR projektom, nastupa u ciklusima „Mladi za mlade“ i „Virtuoso“.

foto: Martina Dumić Balvan 

  Objavljeno: 23.05.2012, 08:27h