Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Koncert Kahriman i Kljaković

Koncert Kahriman i Kljaković

 

 

U ponedjeljak, 19. ožujka s početkom u 20 sati u Gradskoj vijećnici u sklopu Ciklusa koncerata Hrvatske glazbene scene mladih koncert će održati Djana Kahriman, violina i Virna Kljaković na glasoviru.

Djana Kahriman rođena je 1989. godine u Dubrovniku. Sa sedam godina započela je učiti violinu u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića. Sada je studentica Muzičke akademije u Zagrebu, u klasi prof. Leonida Sorokova. Redovito sudjeluje na brojnim natjecanjima u zemlji i inozemstvu i osvaja prve nagrade: Državno natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa, Međunarodno natjecanje Etide i skale u Zagrebu, Međunarodno natjecanje Verdi note u Rimu. U 2006. godini sudjelovala je na Wieniawski natjecanju (Lublin, Poljska), a na međunarodnim natjecanjima Rudolf Matz (Dubrovnik) i Beethoven (Krems, Austrija) osvojila je prve nagrade. Ostvarila je uspješne solističke koncerte, ali i nastupe uz orkestre, u Hrvatskoj i inozemstvu . Stipendistica je dobrotvorne zaklade Musik&Jugend iz Liechtensteina.

Virna Klajković studentica je četvrte godine Muzičke akademije u Zagrebu. Do sada je održala niz kako samostalnih tako i skupnih koncerata.

 

 

 

  Objavljeno: 16.03.2012, 00:00h