Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Koncert Karla Ivančića

Koncert Karla Ivančića

 

 

Sutra, 26. veljače, u Gradskoj vijećnici u sklopu ciklusa koncerata Hrvatske glazbene scene mladih na glasoviru nastupa Karlo Ivančić. Početak je u 20 sati.

Karlo Ivančić (Banja Luka, 1989.) magistrirao je klavir u razredu Dalibora Cikojevića na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu na kojoj se trenutno usavršava u razredu Rubena Dalibaltayana. Osvojio je sedamnaest nagrada na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima. Posljednja nagrada je nagrada Heferer na 4. međunarodnom pijanističkom natjecanju Svetislav Stančić u Zagrebu 2011. godine.

Pored natjecanja, zapažene nastupe imao je na raznim festivalima i smotrama te je sudjelovao na seminarima uglednih hrvatskih i inozemnih profesora i pijanista (Noel Flores, Karl-Heinz Kämmerling, Eugen Indjić, Sijavuš Gadjijev, Piotr Paleczny, Avedis Kouyoumdjian, Martin Hughes, Péter Nagy, Grigorij Gruzman, Veljko Glodić, Đuro Tikvica). Održavao je samostalne recitale diljem Hrvatske, Hrvatskom glazbenom zavodu te u dvoranama Matice hrvatske i Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu. 2009. godine nastupio je kao solist uz pratnju Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem Tomislava Fačinija.

Dobitnik je stipendije Muzičke akademije za seminar u sklopu Ljetne akademije Prag-Beč-Budimpešta. Akademsku godinu 2011./2012. proveo je na usavršavanju kod Balázsa Szokolaya u Weimaru i Grazu. Stipendist je Sisačko-moslavačke županije i član ogranka mladih Matice hrvatske.

  Objavljeno: 25.02.2013, 09:31h