Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Koncert Morane Živković i Kristine Pešić

Koncert Morane Živković i Kristine Pešić

 

 

Sutra, 15. svibnja u foajeu Hrvatskog narodnog kazališta u ciklusu predstavljanja šibenskih glazbenika nastupit će Morana Živković, flauta i Kristina Pešić, glasovir. Početak je u 20 sati.

Morana Živković rođena je u Šibeniku 1984. godine. Osnovnoškolsko glazbeno obrazovanje završava u klasi prof. Zore Čičin- Karlov, a srednjoškolsko u klasi prof.  Maksa Špoljarića.

Godine 2003. upisuje Umjetničku akademiju u Splitu, smjer flauta, u klasi prof. Ane Domančić Krstulović gdje je diplomirala 2007. godine. Tijekom školovanja sudjelovala je na brojnim koncertima kao solist, u različitim komornim sastavima i kao član orkestra Akademije u Splitu.

Dobitnica je drugih nagrada 2006. godine na državnim natjecanjima puhača i komornih sastava u Varaždinu i Rijeci.

Sudjelovala je na majstorskim tečajevima kod istaknutih pedagoga flaute kao što su Jaroslav Lewitzki, Riccardo Ghiani, Felix Renngli, Pierre Yves- Artaud, Aurèle Nicolet kao i na seminaru iz barokne flaute kod prof. Stefana Beta u Veneciji na « Scuola Musica di Antica ».

Kristina Pešić rođena je 1984. godine u Šibeniku. Osnovnu i srednju glazbenu naobrazbu stekla je u Glazbenoj školi Ivana Lukačića u klasi profesorice Mirjane Erceg - Runjić. Godine 2002. upisala je Glazbenu akademiju u Splitu u klasi doc. Roberta Gubaidullina. Kao studentica ostvarila je niz zapaženih uspjeha. Već na prvoj godini studija nastupila je sa simfonijskim orkestrom opere Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu, izvodeći treći Beethovenov koncert za klavir i orkestar u c – molu, op.37. Posebno se isticala komornom muziciranju, te je osvajala zapažene nagrade: prvu nagradu u sastavu tria na državnom natjecanju komorne glazbe 2003. i 2005., prvu nagradu u sastavu kvinteta na državnom natjecanju komorne glazbe 2004., prvu nagradu na regionalnom, te treću nagradu na državnom natjecanju iz glasovira 2005.

Komornu glazbu pohađala je u klasi doc. Olge Cinkoburove. Nastupila je na svim značajnim koncertima Akademije, a 2005. predstavljala je Akademiju na velikoj glazbenoj manifestaciji u Marseilleu. Usavršavala se na majstorskim seminarima eminentnih pedagoga i pijanista R.Dalibaltayana, Olge Cinkoburove, J.Gubaidulline, M.Ghiraredelli. Kao najbolja studentica akademije dobitnica je Rektorove nagrade. Diplomirala je 2006., a od siječnja 2007. profesorica je glasovira u Glazbenoj školi Ivana Lukačića u Šibeniku. Svom rodnom gradu prezentirala se iste godine cjelovečernjim koncertom održanom  u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku u organizaciji Šibenik metropola mladih. U školi aktivno djeluje kao korepetitor, a u radu sa svojim učenicima postiže uspjehe na međunarodnom natjecanju mladih glazbenika Jadrana u Splitu, te regionalnim i državnim natjecanjima.

  Objavljeno: 14.05.2012, 09:15h