Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Koncert nizozemskog zbora Musica Vocale u katedrali sv. Jakova

Koncert nizozemskog zbora Musica Vocale u katedrali sv. Jakova

 

 

Nizozemski zbor Musica Vocale, s dugom i priznatom reputacijom djeluje više od 40 godina, a u listopadu gostuje po prvi put u Hrvatskoj. Koncert u Šibeniku održat će u četvrtak 19. listopada 2017.g., u katedrali sv. Jakova s početkom u 20 sati.

 

Zborom će dirigirati čuveni nizozemski dirigent Rob Vermeulen i mlada hrvatska dirigentica Sara Dodig Baučić. Sara je završila master studij zborskog dirigiranja u Utrechtu (Nizozemska) u klasi maestra Roba Vermeulena i time donijela prvu diplomu zborskog dirigiranja u Dalmaciju. Suradnja započeta zajedničkim koncertima u Nizozemskoj, nastavit će se s koncertima u Splitu i Šibeniku. Repertoar donosi djela hrvatskih skladatelja Blaženka Juračića i Igora Kuljerića, kao i djela nizozemskog skladatelja Jana Pieterszoona Sweelincka i skladatelja s dugogodišnjim prebivalištem u Nizozemskoj, Franka Martina.  

 

Koncertna gostovanja u Nizozemskoj uveličala je hrvatska ambasadorica u Nizozemskoj, gđa. Gustović-Ercegovac, dok su koncerti u Hrvatskoj podržani od strane nizozemske ambasade u Hrvatskoj.

 

Ulaz na koncert je slobodan.

  Objavljeno: 16.10.2017, 10:42h