Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Koncert Petromile Jakas na violini i Massimiliane Brajković na klaviru

Koncert Petromile Jakas na violini i Massimiliane Brajković na klaviru

 

 

U četvrtak, 23. svibnja s početkom u 20 sati u Foaje kazališta u sklopu Ciklus predstavljanja šibenskih glazbenika koncert će održati Petromila Jakas, violina i Massimiliana Brajković, klavir. Na programu su djela J.S. Bacha, N. Paganinia, G. Tartinia, W. A. Mozarta i P. Sarasate. Ulaz slobodan.

Petromila Marica Jakas (Šibenik, 1983.) violinu je počela učiti u rodnome gradu, a nastavila u razredu Josipa Škunce u Splitu. Sa šesnaest godina upisala je Muzičku akademiju u Splitu u razredu Oresta Shourgota. Diplomirala je 2003. na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu u razredu Gorana Končara kod kojeg je poslije upisala i program umjetničkog usavršavanja. Kao solistica i komorna glazbenica osvojila je brojne regionalne, državne i međunarodne nagrade, a dobitnica je i Rektorove nagrade. Osobit afinitet gaji prema modernoj glazbi, pa je sa skladbom Andersa Nordentofta osvojila treću nagradu na Međunarodnom natjecanju Lions Grad Prix 2001. godine, što ga organizira Lions klub Rijeka. Nakon diplome surađivala je s Cantus ansamblom, a od 2004. članica je Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije. Godine 2010. upisala je poslijediplomski studij komorne glazbe na Sveučilištu za glazbu i dramske umjetnosti u Grazu u razredu Chia Choua. Trenutačno se usavršava kod Tarasa Pechenyija. U ljeto 2011. imala je solistički nastup u Velikoj Britaniji (Presteigne) uz orkestar organizacije Bisyoc.

 

Massimiliana Brajković (Pula, 1981.) klavir je diplomirala na Umjetničkoj akademiji u Splitu u razredu Đure Tikvice. Osnovno i srednje glazbeno obrazovanje stekla je u glazbenoj školi Ivana Matetića-Ronjgova u Puli u razredu Željke Savretić. U tijeku školovanja isticala se zapaženim koncertnim nastupima te sudjelovanjem na županijskim i državnim natjecanjima na kojima je osvojila vrijedne nagrade kao solistica i komorna glazbenica. Usavršavala se kod uglednih pedagoga (Manana Kandelaki, Robert Gubaidullin, Hinko Haas). Godine 2004. upisala je poslijediplomski studij iz područja metodike nastave klavira na Akademiji za glasbo u Ljubljani. Kao solistica i član komornih sastava često nastupa diljem Hrvatske i u Sloveniji. Snimala je za potrebe Hrvatskog društva skladatelja. Radi kao profesorica klavira i korepetitorica na Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova u Puli.

  Objavljeno: 21.05.2013, 07:44h