Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Koncert polaznika Škole gitare na bazi sluha

Koncert polaznika Škole gitare na bazi sluha

 

 

U utorak, 21. travnja 2015. u 17 sati u Knjižnici će biti održan koncert polaznika Škole gitare na bazi sluha iz Splita.

Škola gitare na bazi sluha, koju vodi Damir Mimica, uz pomoć mandolinistice Mirje Biočić, učenice srednje škole, okuplja djecu u dobi od osam do šesnaest godina a djeluje u sklopu Udruge “Glazbene niti ljubavi”, uz partnerstvo Gradske knjižnice Marka Marulića Split.

O Školi gitare na bazi sluha

Udruga "Glazbene niti ljubavi" postoji od kolovoza prošle godine, a nastala je temeljem rada Škole gitare na bazi sluha, koja djeluje u prostorima Gradske knjižnice Marka Marulića u Splitu. Glavni zadatak Udruge je promicanje ljubavi prema glazbi kod djece i mladih, kao i promicanje druželjubivosti i međusobne interakcije njihovih roditelja i drugih odraslih osoba kroz glazbu i bavljenjem glazbom.

Povijest Škole

Škola gitare na bazi sluha GKMM-a u djeluje od siječnja 2013.godine. Voditelj je naš volonter Damir Mimica, a temelji se na priručniku profesora gitare i braće Marka i Vicenca Jelčića iz Splita. Uz pomoć mandolinistice Mirje Biočić, učenice srednje škole, kroz relativno kratko vrijeme je kroz školu do sada prošlo stotinjak djece, u dobi od 8 do 16 godina. Od toga ih je za sada 17 završilo  2. stupanj, a 37 njih 1. stupanj. Godišnje se u knjižnici organiziraju dva nova, besplatna ciklusa. Uvijek počinju s radom za vrijeme zimskih i ljetnih školskih praznika, a koncerti se održavaju u svibnju i prosincu.

Polaznici sudjeluju u humanitarnim i volonterskim akcijama kao što su:  koncert u povodu Svjetskog dana bolesnika na odjelu Onkologije KBC-a Split;  koncert u dječjem domu Maestral u Splitu, na Danima volontera u splitskom gradskom parku Đardin; na Kulturno-umjetničkim igrama mladih u Lori, na koncertu i druženju na Zvončacu, u Društvu umirovljenika "Zlatno doba" splitske Udruge Mi, na Klinici za dječje bolesti KBC-a Split, a nedavno su bili u Centru za rehabilitaciju "Mir" u Kaštel Novom u Rudinama

Školi gitare na bazi sluha pridružuju se i djeca s drugim instrumentima ( flauta, klavijature, bubnjevi...), a na koncertima i zanimljivi gosti.

Redovito nastupaju na događanjima u knjižnici i većina djece su od početka u Maloj školi gitare na bazi sluha.

Ova radionica se pokazala uspješnom i popularnom, najvećim dijelom zbog njezina voditelja Damira Mimice. Damir se, nakon što je ostao bez posla, odlučio volontirati i preko Volonterskog centra Udruge Mi došao i do knjižnice. Odlučili smo organizirati radionicu Mala škola gitare na bazi sluha. Svojom ustrajnošću, organiziranošću, predanošću i senzibilitetom u radu s djecom i mladima, postigao je da Mala škola gitare na bazi sluha postane popularna i prepoznatljiva kako u knjižnici tako i šire u javnosti.

Danas "Škola gitare na bazi sluha" djeluje u sklopu Udruge "Glazbene niti ljubavi", koju vodi Damir Mimica i uz partnerstvo Gradske knjižnice Marka Marulića Split.

 

  Objavljeno: 20.04.2015, 14:28h