Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Koncert Šibeniku na dar

Koncert Šibeniku na dar

 

 

 

U subotu, 1. listopada, u 20,00 sati, Hrvatsko pjevačko društvo „Rodoljub“ iz Virovitice, zajedno s tamburaškom sekcijom održat će u Katoličkom domu koncert pod nazivom „Šibeniku na dar“.

U cjelovečernjem programu , HPD „Rodoljub“ izvodit će, između ostalog i skladbe Mozarta, Zajca, Slavenskog i Henrija Mancinija. Na repertoaru će se naći i pjesme s kojima će „Rodoljub“ nastupiti i u natjecateljskom dijelu ovogodišnje nacionalne smotre zborova u Novigradu. Tako će šibenska publika imati priliku poslušati izravne konkurente, ali  i velike prijatelje našeg „Kola“. Tamburaška sekcija HPD-a „Rodoljub“ izvodit će poznate plesne Šostakovićeve i Andrićeve skladbe te „Air“ J.S. Bacha.

HPD "Rodoljub" osnovano je davne 1880. godine u Virovitici. Društvo njeguje bogatu kulturnu i glazbenu tradiciju i čuva vrhunsko amatersko stvaralaštvo. Više puta gostovalo je u Mađarskoj, Češkoj i Belgiji i Italiji. Na 41. Susretu zborova u Novigradu 2008. godine zbor je proglašen jednim od tri najbolja zbora.

 

Tamburaški orkestar sudjelovao je, samostalno i s mješovitim pjevačkim zborom HPD "Rodoljub", na brojnim koncertima i manifestacijama u Virovitici, gradovima Lijepe naše i u inozemstvu. Na Festivalu tamburaške glazbe u Osijeku, 2007., 2008., 2009. i 2010. godine, tamburaški orkestar osvojio je zlatnu plaketu "Tambura Paje Kolarića".

 

Prošle godine Društvo je proslavilo 130. godina djelovanja. Tom prigodom izdan je drugi CD Društva te Glasnik Rodoljuba, u kojem su navedene aktivnosti Društva u posljednjih pet godina.

  Objavljeno: 29.09.2011, 16:38h