Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Koncert Tee Slavice i Borne Ercega u Gradskoj vijećnici

Koncert Tee Slavice i Borne Ercega u Gradskoj vijećnici

 

 

U petak, 23. studenog u Gradskoj vijećnici s početkom u 20 sati, održat će se koncert na kojem će nastupiti sopranistica Tea Slavica u pratnji Borne Ercega za klavirom. Riječ je o koncertu u sklopu znanstveno-kulturnog projekta udruge ''Šibenik-metropola mladih''.

 

Tea Slavica rođena je u Šibeniku gdje je pohađala osnovnu i srednju Glazbenu školu Ivana Lukačića te srednju Hotelijersko-turističku školu. Upisala je studij solo pjevanja na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu 2006. godine, u klasi profesorice Nelli Manuilenko, diplomirala 2012. te stekla naziv magistre glazbe.

Dobitnica je dviju regionalnih nagrada, a 2005. godine osvojila je prvo mjesto u kategoriji solo pjevanja na državnom natjecanju u Dubrovniku. Tijekom studija kao solist sudjelovala je u brojnim akademskim projektima među kojima su se posebno isticali nastupi sa zborom i orkestrom UMASA-e u okviru Pasionske baštine 2007. i 2008. godine. Ostvarila je brojne nastupe diljem Hrvatske, a najistaknutiji su oni u Hrvatsk

 

Borna Erceg rođen je u Šibeniku 1996. godine. Sa nepunih deset godina počeo je pohađati privatnu školu klavira kod ugledne šibenske profesorice Marije Sekso. Sa 11 godina upisuje se u Glazbenu školu Ivana Lukačića u klasi profesorice Gordane Pavić. Trenutno je učenik drugog razreda srednje glazbene škole u  klasi profesorice Kristine Pešić. Dobitnik je dviju prvih nagrada na regionalnim natjecanjima (2009. i 2010.) dviju drugih nagrada na državnim natjecanjima (2009. i 2011.). 

  Objavljeno: 22.11.2012, 09:02h