Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Konferencija „Održiva marikultura - temelj plavog rasta i gospodarskog razvoja Šibensko-kninske županije“

Konferencija „Održiva marikultura - temelj plavog rasta i gospodarskog razvoja Šibensko-kninske županije“

 

 

U četvrtak, 20. travnja 2017. godine s početkom u 10.00 sati u Gradskoj vijećnici, Trg Republike Hrvatske 3 u Šibeniku, održava se konferencija „Održiva marikultura - temelj plavog rasta i gospodarskog razvoja Šibensko-kninske županije“.

Konferenciju organizira Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije kao završno događanje projekta „CODE Aquaculture – Suradnja za razvoj marikulture“ kojeg provodi u partnerstvu s tvrtkom CroNoMar d.o.o. iz Šibenika i institutom NOFIMA AS iz Norveške.

U okviru projekta koji je financiran iz Programa Europskog gospodarskog prostora i Norveškog fonda, izrađena je studija „Mapiranje resursa i održivo upravljanje sektorom marikulture u Šibensko-kninskoj županiji“ koja predstavlja podlogu za planiranje razvoja marikulture u Šibensko-kninskoj županiji kao i za poslovnu suradnju između hrvatskih i norveških partnera.  

 Na konferenciji će se predstaviti rezultati izrađene studije, te će se potaknuti rasprava o održivom razvoju marikulture kroz 4 panel diskusije u kojima će sudjelovati ključni predstavnici javnog i privatnog sektora marikulture iz Hrvatske i Norveške

Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije poziva sve zainteresirane da prisustvuju ovom događanju i iz prve ruke saznaju kakvo je trenutno stanje u sektoru marikulture, koji su potencijali za razvoj, te se upoznaju s novim tehnologijama i istraživanjima koji se provode u svijetu i kod nas kako bi se potaknuo razvoj ovog sektora. 

 

  Objavljeno: 14.04.2017, 09:24h