Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Konferencija za medije o Autotransportu

Konferencija za medije o Autotransportu

 

 

Gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović i njegov zamjenik i saborski zastupnik Franko Vidović održali su jutros u uredu gradonačelnika press konferenciju o slučaju Autotransporta.

Gradonačelnik dr. Ante Županović istaknuo je kako je Grad Šibenik odgovoran za gradski prijevoz i shodno tome je osigurao redovite linije za prijevoz građana u izvanrednoj situaciji u kojoj ATP nije više u stanju vršiti svoju dužnost javnog prijevoza u Šibeniku.



Zamjenik gradonačelnika i saborski zastupnik Franko Vidović zahvalio se privatnim prijevoznicima koji su, u dogovoru s gradskom upravom, osigurali adekvatan autobusni prijevoz građanima u izvanrednim uvjetima. Istovremeno, izrazio je žaljenje što se župan nije uključio u zajedničku akciju, kako bi i građanima iz cijele Županije osigurao prijevoz na način na koji je to uradio Grad Šibenik.

Gradonačelnik je naglasio kako će prijevoz umirovljenika i školske djece bit osiguran po istim uvjetima po kojima je tu dužnost obavljao ATP, a nakon detaljnog dogovora s privatnim prijevoznicima.



Također je dodao da se radi o privremenom rješenju i da je u interesu Grada Šibenika da Autotransport konsolidira svoje poslovanje i da se sačuvaju radna mjesta.

Zamjenik gradonačelnika i saborski zastupnik Franko Vidović istaknuo je kako je poslovna suradnja s riječkim Autotransom, koji je zainteresirani strateški partner, najoptimalnije rješenje za šibenski Autotransport. Na taj bi se način osigurao kvalitetan prijevoz građana i zaštitilo interese 190 radnika ATP – a. Ministarstvo financija RH također je uključeno u rješavanje problema i otvoreno je za suradnju sa strateškim partnerom, kako bi se sanirao porezni dug zbog kojeg je blokiran račun ATP – a. 

„Sada sve ovisi o AP – u Varaždin, koji, kao većinski vlasnik, mora usuglasiti uvjete s riječkim Autotransom.“

Također, istaknuto je i kako se o problemu sanacije duga i konsolidacije ATP – a  raspravljalo mnogo prije. Međutim, odgovorni u ATP – u, između ostalih i Goran Grguričin, nisu se aktivno uključili u rješavanje problema.  Goran Grguričin, predsjednik Skupštine i Nadzornog odbora ATP – a, imenovan od većinskog vlasnika AP – a Varaždin, nije radio u interesu Autotransporta i građana Šibenika.

Zamjenik gradonačelnika Franko Vidović dodao je na kraju kako Grad Šibenik ne želi raskidanje ugovora s ATP – om i izrazio želju da se ovo pitanje što skorije riješi, na zadovoljstvo svih uključenih strana, a prvenstveno građana Šibenika.

  Objavljeno: 29.08.2012, 13:05h