Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Konstituirajuća sjednica Predsjedništva Udruge gradova u mandatu 2013.-2017.

Konstituirajuća sjednica Predsjedništva Udruge gradova u mandatu 2013.-2017.

 

 

Predsjednik Gradskog vijeća dr. Ivica Poljičak i tajnica grada Dijana Dulibić otputovali su danas u Umag na radi sudjelovanja na prvoj, konstituirajućoj sjednici Predsjedništva Udruge gradova u Republici Hrvatskoj u mandatu 2013. - 2017. Sjednica Skupštine Udruge Gradova održat će seneposredno nakon sjednice Predsjedništva.

Skupština je najviše tijelo Udruge, a čine je gradonačelnici, odnosno drugi ovlašteni predstavnici gradova. Svaki grad član Udruge ima jedan glas u Skupštini. Skupština ima predsjednika i dva potpredsjednika. Jedan potpredsjednik Skupštine bira se iz reda gradonačelnika gradova sjedišta županija, a drugi iz reda gradonačelnika gradova koji nisu sjedišta županija. Sjednice Skupštine održavaju se prema potrebi, a najmanje jednom na godinu.

 

U Umagu se istovremeno održava i 5. godišnji susret gradonačelnika i poduzetnika pod nazivom: „ 48 sati za gradonačelnike i poduzetnike, a cilj mu je kroz dijalog i razmjenu iskustava gradonačelnika i poduzetnika, raspraviti na koji način gradovi mogu pomoći u stvaranju poduzetničke klime, te kako poduzetnici mogu potaknuti razvoj lokalne zajednice.“

  Objavljeno: 14.11.2013, 12:29h